Marius Tecșan, „Omul-albină”, demontează cele mai cunoscute mituri legate de miere
Data publicării:
Apicultorul Marius Tecșan a demontat cele mai cunoscute mituri legate de miere și a dezvăluit modul în care recunoaștem mierea naturală.

Mierea este utilizată de mii de ani atât ca aliment, cât și ca remediu natural datorită proprietăților sale benefice. Conține vitamine (cum ar fi vitamina C și unele vitamine din complexul B), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu) și antioxidanți. Mierea este bogată în antioxidanți ce pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și cancerul. Mierea este o sursă rapidă de energie datorită conținutului său ridicat de zaharuri naturale. Acest lucru o face utilă pentru sportivi sau pentru cei care au nevoie de un impuls rapid de energie. De asemenea, este un remediu tradițional pentru tuse și dureri în gât. Are un efect calmant asupra mucoaselor iritate și poate ajuta la reducerea frecvenței tusei.

„Mierea nu are temperatură de păstrare”

Invitat la emisiunea „Altceva cu Adrian Artene”, apicultorul Marius Tecșan a vorbit despre miere și beneficiile ei, dar și despre câteva mituri legate de consumul de miere. În primul rând, acesta a demontat unul dintre cele mai cunoscute mituri, și anume faptul că mierea devine toxică dacă o adăugăm în lichide fierbinți. Apicultorul a explicat că acest lucru nu este adevărat, mierea nu devine toxică, dar își pierde toate proprietățile și devine astfel un simplu îndulcitor. De asemenea, Marius Tecșan a dezvăluit care este cel mai bun mod de păstrare al mierii, dar și câte lingurițe ar trebui să consumăm pe zi.

„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Eu le recomand oamenilor ca, în momentul în care putem ține mâna 5 secunde pe cană, este potrivit să punem miere. Nu există un număr de lingurițe pe care ar trebui să le consumăm pe zi, în schimb, este bine să nu exagerăm cu niciun produs, eu recomand undeva la 2-3 linguri pe zi de miere. Mierea de tei este cel mai puternic afrodisiac, în schimb, are și un efect calmant. Are un efect odihnitor, dacă o să consumați seara, o să aveți un somn mai liniștit. Mierea din rapiță nu schimbă gustul cafelei sau al ceaiului. Mierea nu are temperatură de păstrare. Ideal ar fi 15-20 de grade, ferită de razele soarelui, într-un dulap”, a declarat apicultorul Marius Tecșan.

Te-ar putea interesa și: Înghețată de cafea făcută în casă, fără zahăr. Carmen Brumă a oferit cea mai delicioasă rețetă, ideală pentru zilele caniculare: „Se prepară foarte ușor”

„Căutați o miere produsă în România”

În plus, apicultorul a dezvăluit mai multe metode prin care putem deosebi mierea naturală de cea contrafăcută. Acesta a recomandat să evităm mierea care este făcută din amestec din mai multe țări, cel mai bine fiind să cumpărăm mierea produsă la noi în țară.

„Eu le recomand oamenilor următoarele. În momentul în care au desfăcut un borcan de miere care a stat mai mult, mirosul o să fie unul înțepător, n-o să fie chiar unul plăcut, o să fie mai degrabă urât. Să știți că așa miroase mierea naturală. Iar dacă ne uităm deasupra unui borcan cu miere naturală se văd urme de ceară, urme de polen, de propolis, chiar și un picioruș de albină. Asta ne poate confirma că este miere naturală. Este un test în care întoarcem un borcan de miere și trebuie să apară o bulă. Bula ne certifică faptul că este o miere naturală. Gustul diferă de la sortiment la sortiment și eu chiar cred că o să îți dai seama care este miere naturală. Le recomand oamenilor să încerce să evite mierea pe care scrie „amestec de miere din UE în non UE”. Pentru că sunt multe sortimente din multe țări. Căutați o miere produsă în România”, a explicat Marius Tecșan, la emisiunea „Altceva cu Adrian Artene”.

Te-ar putea interesa și: Cel mai bun aliment care protejează dinții de carii. Mihaela Bilic: „Nu mai aveți nevoie de periuță”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Antena 1

Danny Boy și Mădălina de la Insula Iubirii s-au despărțit. Ispita a făcut anunțul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Antena 1. Captură video: YouTube/Kanal D

S-a aflat câți bani primea lunar Simona Gherghe la început de carieră în televiziune. Teo Trandafir a rămas uimită: „Erai pe opulență”


Care este unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

Mai mulți jucători din țara noastră sunt remarcați, după...



pixel