Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Mierea este utilizată de mii de ani atât ca aliment, cât și ca remediu natural datorită proprietăților sale benefice. Conține vitamine (cum ar fi vitamina C și unele vitamine din complexul B), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu) și antioxidanți. Mierea este bogată în antioxidanți ce pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și cancerul. Mierea este o sursă rapidă de energie datorită conținutului său ridicat de zaharuri naturale. Acest lucru o face utilă pentru sportivi sau pentru cei care au nevoie de un impuls rapid de energie. De asemenea, este un remediu tradițional pentru tuse și dureri în gât. Are un efect calmant asupra mucoaselor iritate și poate ajuta la reducerea frecvenței tusei.
Invitat la emisiunea „Altceva cu Adrian Artene”, apicultorul Marius Tecșan a vorbit despre miere și beneficiile ei, dar și despre câteva mituri legate de consumul de miere. În primul rând, acesta a demontat unul dintre cele mai cunoscute mituri, și anume faptul că mierea devine toxică dacă o adăugăm în lichide fierbinți. Apicultorul a explicat că acest lucru nu este adevărat, mierea nu devine toxică, dar își pierde toate proprietățile și devine astfel un simplu îndulcitor. De asemenea, Marius Tecșan a dezvăluit care este cel mai bun mod de păstrare al mierii, dar și câte lingurițe ar trebui să consumăm pe zi.
„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Eu le recomand oamenilor ca, în momentul în care putem ține mâna 5 secunde pe cană, este potrivit să punem miere. Nu există un număr de lingurițe pe care ar trebui să le consumăm pe zi, în schimb, este bine să nu exagerăm cu niciun produs, eu recomand undeva la 2-3 linguri pe zi de miere. Mierea de tei este cel mai puternic afrodisiac, în schimb, are și un efect calmant. Are un efect odihnitor, dacă o să consumați seara, o să aveți un somn mai liniștit. Mierea din rapiță nu schimbă gustul cafelei sau al ceaiului. Mierea nu are temperatură de păstrare. Ideal ar fi 15-20 de grade, ferită de razele soarelui, într-un dulap”, a declarat apicultorul Marius Tecșan.
Te-ar putea interesa și: Înghețată de cafea făcută în casă, fără zahăr. Carmen Brumă a oferit cea mai delicioasă rețetă, ideală pentru zilele caniculare: „Se prepară foarte ușor”
În plus, apicultorul a dezvăluit mai multe metode prin care putem deosebi mierea naturală de cea contrafăcută. Acesta a recomandat să evităm mierea care este făcută din amestec din mai multe țări, cel mai bine fiind să cumpărăm mierea produsă la noi în țară.
„Eu le recomand oamenilor următoarele. În momentul în care au desfăcut un borcan de miere care a stat mai mult, mirosul o să fie unul înțepător, n-o să fie chiar unul plăcut, o să fie mai degrabă urât. Să știți că așa miroase mierea naturală. Iar dacă ne uităm deasupra unui borcan cu miere naturală se văd urme de ceară, urme de polen, de propolis, chiar și un picioruș de albină. Asta ne poate confirma că este miere naturală. Este un test în care întoarcem un borcan de miere și trebuie să apară o bulă. Bula ne certifică faptul că este o miere naturală. Gustul diferă de la sortiment la sortiment și eu chiar cred că o să îți dai seama care este miere naturală. Le recomand oamenilor să încerce să evite mierea pe care scrie „amestec de miere din UE în non UE”. Pentru că sunt multe sortimente din multe țări. Căutați o miere produsă în România”, a explicat Marius Tecșan, la emisiunea „Altceva cu Adrian Artene”.
Te-ar putea interesa și: Cel mai bun aliment care protejează dinții de carii. Mihaela Bilic: „Nu mai aveți nevoie de periuță”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...