Migdale, 5 beneficii uimitoare pentru sănătate. Câte poți mânca zilnic
Migdalele, cunoscute științific sub denumirea de Prunus dulcis, intră în categoria alimentelor bogate în nutrienți esențiali organismului. 

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale migdalelor: 

Reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului

Conform anumitor cercetări, consumul regulat de fructe ajută la creșterea lipoproteinelor cu densitate mare, cunoscut și sub numele de niveluri de colesterol HDL, și ajută la reducerea lipoproteinelor cu densitate scăzută, denumite și niveluri de colesterol LDL. Potrivit studiilor, migdalele au rolul de a reduce colesterolul non HDL, colesterolul LDL și adipozitatea centrală, factori majori de risc pentru disfuncția cardiometabolică.

Migdalele ajută în curele de slăbit

Laptele de migdale este băutura care conține un număr scăzut de calorii, iar grăsimea mono saturată din compoziția semințelor de migdale ajută la satisfacerea poftei de mâncare. Datorită fibrelor dietetice din compoziție, migdalele crează senzația de sațietate. Studiile au arătat faptul că o dietă bogată în migdale poate fi un adjuvant pentru persoanele care vor să elimine excesul de grăsime.

Consumul de migdale previne apariția bolilor cardiace

Datorită conținutului ridicat de potasiu, proteine și grăsimi monosaturate, migdalale susțin sănătatea inimii și ajută în reducerea riscului de boli de inimă. De asemenea, magneziu din compoziția lor ajută și la prevenirea atacurilor de cord.

Mențin sănătatea creierului

Migdalele sunt o sursă bogată de substanțe nutritive, iar asta ajută la dezvoltarea și sănătatea creierului uman. Fructele conțin doi nutrienți esențiali din creier: riboflavina și L-carnitina, nutrienți care se află în strânsă legătură cu creșterea activității creierului, iar asta duce la scăderea apariției bolii Alzheimer.

Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea oaselor

Pentru să sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, dar și fosfor, migdalele sunt un adjuvant natural pentru rezistența și durabilitatea oaselor și dinților. Consumul regulat de fructe ajută la prevenirea afecțiunilor specifice precum osteoporoza, potrivit healthline.com

Deși sunt extrem de sănătoase, migdalele trebuie consumate cu moderație, mai exact cantitatea consumată zilnic trebuie să se încadreze între 23 și maxim 30 de migdale. Acestea conțin o cantitate mare de proteine, calciu, vitamina E și fibre, iar canitatea menționată este suficientă pentru a-i furniza organismului doza zilnică recomandată.

Autor: Romina Băluță | Dată: 08 apr, 07:38

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat

Omega 3 - 12 beneficii uimitoare pentru sănătate

Grăsimile Omega 3 aduc o serie de beneficii pentru...