Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale migdalelor:
Reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului
Conform anumitor cercetări, consumul regulat de fructe ajută la creșterea lipoproteinelor cu densitate mare, cunoscut și sub numele de niveluri de colesterol HDL, și ajută la reducerea lipoproteinelor cu densitate scăzută, denumite și niveluri de colesterol LDL. Potrivit studiilor, migdalele au rolul de a reduce colesterolul non HDL, colesterolul LDL și adipozitatea centrală, factori majori de risc pentru disfuncția cardiometabolică.
Migdalele ajută în curele de slăbit
Laptele de migdale este băutura care conține un număr scăzut de calorii, iar grăsimea mono saturată din compoziția semințelor de migdale ajută la satisfacerea poftei de mâncare. Datorită fibrelor dietetice din compoziție, migdalele crează senzația de sațietate. Studiile au arătat faptul că o dietă bogată în migdale poate fi un adjuvant pentru persoanele care vor să elimine excesul de grăsime.
Consumul de migdale previne apariția bolilor cardiace
Datorită conținutului ridicat de potasiu, proteine și grăsimi monosaturate, migdalale susțin sănătatea inimii și ajută în reducerea riscului de boli de inimă. De asemenea, magneziu din compoziția lor ajută și la prevenirea atacurilor de cord.
Mențin sănătatea creierului
Migdalele sunt o sursă bogată de substanțe nutritive, iar asta ajută la dezvoltarea și sănătatea creierului uman. Fructele conțin doi nutrienți esențiali din creier: riboflavina și L-carnitina, nutrienți care se află în strânsă legătură cu creșterea activității creierului, iar asta duce la scăderea apariției bolii Alzheimer.
Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea oaselor
Pentru să sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, dar și fosfor, migdalele sunt un adjuvant natural pentru rezistența și durabilitatea oaselor și dinților. Consumul regulat de fructe ajută la prevenirea afecțiunilor specifice precum osteoporoza, potrivit healthline.com
Deși sunt extrem de sănătoase, migdalele trebuie consumate cu moderație, mai exact cantitatea consumată zilnic trebuie să se încadreze între 23 și maxim 30 de migdale. Acestea conțin o cantitate mare de proteine, calciu, vitamina E și fibre, iar canitatea menționată este suficientă pentru a-i furniza organismului doza zilnică recomandată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...