Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Doctor Mihail a vorbit despre efectele pe care sucurile le au asupra organismului nostru. Deși putem crede că sucurile naturale, din portocale proaspăt stoarse, reprezintă o variantă mult mai sănătoasă și benefică pentru sănătatea noastră, lucrurile nu stau chiar așa. Sucul de portocale contribuie la fel de mult la creșterea glicemiei noastre precum cele din comerț, deși ele pot părea o alternativă cu totul mai sănătoasă și mai lipsită de zahăr. Spre deosebire de fructele întregi, sucurile nu conțin fibre, care sunt esențiale pentru digestie și pentru menținerea unui nivel sănătos al zahărului în sânge. De asemenea, acesta a vorbit și despre sucurile zero zahăr. Deși nu sunt cea mai bună opțiune, sunt de preferat în locul celor cu un adaos uriaș de zahăr pentru că mențin glicemia la un nivel normal.
Multe sucuri din comerț, în special cele denumite „nectar” sau „băuturi răcoritoare”, conțin cantități mari de zahăr adăugat. Acestea pot avea un conținut caloric foarte mare și pot contribui la creșterea riscului de obezitate, diabet de tip 2 și alte probleme de sănătate.
Unele sucuri din comerț conțin arome artificiale și coloranți pentru a îmbunătăți gustul și aspectul. Acestea pot fi mai puțin sănătoase și mai departe de ceea ce ar trebui să fie un suc autentic.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de pastă de sardine: „O să vă placă cu siguranță!”
„Dacă încă bei sucuri, de orice fel, fie că îți faci suc acasă, suc natural și anume pui apă minerală și sirop din comerț, sirop pe care scrie că este natural, fie că îți storci suc de portocale și îl bei pentru sănătate sau că bei suc din comerț, orice suc ai bea, dacă încă bei, e momentul să te oprești. Pentru că conține o tonă de zahăr. Alternativa pentru a bea suc este să bei apă, apă carbogazoasă, apă cu lămâie, apă cu fructe în ea, ceai, cafea. Asta e valabil pentru orice tip de suc. În momentul în care îl bei, glicemia ta crește foarte mult, ceea ce nu ar fi o problemă pentru că ea în timp scade, dar scade sub nivelul normal. În momentul ăsta ți se face poftă și ți se face sete fix de un alt astfel de suc. O variantă de compromis este un suc cu zero zahăr care într-adevăr conține aspartam. Este mult mai bine să bei apă decât suc cu aspartam. Dar în lumea științifică, aproape în unanimitate, confirmă că e mai bine să bei suc cu aspartam care îți menține glicemia stabilă față de orice alt suc. Asta este valabil și pentru suc de portocale proaspăt stors. Oamenii de știință au comparat spike-ul glicemic de la un suc de portocale versul o Cola. Rezultatul acestui studiu este că nu s-a găsit nicio diferență în glucoza postprandială, adică după ce bei suc de portocale poți să ai aproximativ același rezultat”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
Te-ar putea interesa și: Preferi cafeaua cu lapte? Doctorul Mihail te avertizează cu privire la consumul acesteia!
@doctor.mihail Trebuie să știi asta despre sucuri și să faci alegeri bune pentru sănătatea ta ☝????????????⚕️????
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...