Babasha tună și fulgeră, după imaginile indecente cu el care au apărut pe internet. Artistul o amenință pe tânăra care a făcut videoclipul public: „Să te pregăteşti de ce este mai rău”
Adina Alberts a avertizat asupra pericolelor utilizării plasticului în bucătărie și a subliniat importanța evitării contactului alimentelor fierbinți cu recipientele de plastic. Medicul a explicat că plasticul eliberează substanțe toxice potențial cancerigene atunci când este expus la căldură, afectând sănătatea celor care consumă alimentele respective.
Pentru a evita aceste riscuri, este recomandat să folosim întotdeauna ustensile de lemn sau de inox atunci când amestecăm mâncarea, evitând astfel contactul direct al alimentelor fierbinți cu plasticul.
„În bucătărie niciodată nu vom pregăti sau nu vom pune într-un castron de plastic ceva fierbinte, cum ar fi supă sau legume pe care le-am fiert. Nu punem nimic fierbinte, pentru că se eliberează din plastic substanțe toxice potențial cancerigene în mâncarea respectivă. Vom folosi întotdeauna linguri de lemn sau de inox când amestecăm în ciorbă sau în mâncare. Nu folosim spatule de plastic. Lemnul și inoxul sunt cele mai sigure materiale de utilizat în bucătărie”, a precizat medicul Adina Alberts.
De asemenea, este esențial să evităm folia de plastic în contact cu alimentele fierbinți. Potrivit medicului Adina Alberts, preparatele calde în contact cu folia devin toxice.
„Nu utilizăm folia de plastic în contact cu pâinea prăjită, sandviciul fierbinte, macaroane cu brânză fierbinte sau caldă, nu împachetăm nimic în folie de plastic. Nu punem folia de plastic peste alimentul fierbinte. Sunt acele tehnici de gătire sau de preparare a cremelor, supelor, ciocolatelor, preparate din carne în care se manevrează, se manipulează, se fac niște rulouri, se pun în aceste folii de plastic și după aceea sunt cufundate în apă fierbinte.
Folia de plastic este toxică! În contact cu folia, acel preparat cald devine toxic. Eliminați folia de plastic și nu mai acoperiți sau nu o mai folosiți în contact cu alimentul fierbinte. Dacă este o pâine răcită și vreți să o băgați la congelator sau vreți să faceți un sandvici, dacă pâinea este rece atunci este perfect. O puteți împacheta în folie de plastic. Dacă mâncarea este fierbinte, atunci va trebui să folosiți alte tipuri de ambalaje sau alte tipuri de ustensile, cratițe, farfurii sau castroane din inox sau din ceramică”, a avertizat medicul Adina Alberts.
Totodată, medicul a subliniat că atunci când încălzim alimentele la microunde să nu folosim niciodată recipiente de plastic.
„Mâncarea de la restaurant trebuie să vină în casolete de carton sau hârtie, niciodată plastic. Plasticul în contact cu mâncarea fierbinte va lăsa în mâncare respectivă substanțe toxice cu potențial cancerigen. Ne îmbolnăvim pentru că nu ne dăm seama câtă nocivitate există în acest plastic în contact cu lichidele și produsele fierbinți. Încă ceva, când încălziți la microunde o mâncare niciodată să nu o lăsați într-un castron sau recipient de plastic. Ea trebuie transferată în recipiente de carton sau ceramică, aici inoxul nu are ce să caute”, a spus medicul Adina Alberts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...