Horoscop luni, 9 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Oboseala cronică este o problemă din ce în ce mai întâlnită, afectând oameni de toate vârstele. Specialiștii atrag atenția asupra mai multor factori fiziologici care contribuie la această stare, subliniind importanța consultului medical pentru identificarea cauzelor subiacente. Doctorul Mihail Pautov a discutat despre aceste aspecte, evidențiind câteva dintre cele mai comune motive care duc la oboseala cronică.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă dormi mai puțin de 8 ore pe noapte. Medicul Mihail Pautov a spus la ce riscuri te expui
Unul dintre factorii majori ai oboselii cronice este anemia, care afectează în mod special femeile. Potrivit medicului Mihail Pautov, în timpul menstruației, femeile pierd sânge lunar, ceea ce le poate expune riscului de a dezvolta anemie. Aceasta se traduce adesea printr-o senzație accentuată de oboseală, motiv pentru care medicul recomandă femeilor să efectueze controale regulate.
Pe lângă anemie, sforăitul și apneea în somn sunt alți factori importanți care contribuie la oboseala cronică. Chiar dacă o persoană doarme opt ore pe noapte, calitatea somnului poate fi grav afectată de aceste probleme. Apneea în somn, în special, este asociată cu întreruperi frecvente ale respirației în timpul somnului, ceea ce împiedică ca somnul să fie odihnitor. Aceasta poate duce la un sentiment persistent de oboseală, chiar și după un somn aparent suficient.
Infecțiile reprezintă, de asemenea, o cauză frecventă a oboselii cronice. Doctorul Mihail Pautov explică faptul că, după o răceală sau o infecție, organismul necesită timp pentru a se recupera complet. În această perioadă, care poate dura între două și trei săptămâni, mulți oameni pot experimenta o oboseală neobișnuită. Este important să înțelegem că această stare este normală și că, în majoritatea cazurilor, va dispărea odată ce corpul se va recupera complet.
Alte condiții medicale, cum ar fi hipotiroidismul și hipertiroidismul, sunt de asemenea asociate cu oboseala cronică. Aceste afecțiuni hormonale pot influența nivelul de energie al unei persoane și, prin urmare, este recomandat ca, în cazul în care oboseala persistă fără o cauză evidentă, oamenii să consulte un medic de familie pentru a efectua analize anuale.
Te-ar putea interesa și: Bei apă înainte de culcare? Medicul Mihail Pautov explică ce se întâmplă în organismul tău dacă o consumi după ora șase seara
„Este foarte probabil să scăpați de această oboseală cronică. Vorbim despre factori fiziologici. Anemia este o cauză importantă a oboselii cronice. Acesta este unul dintre motivele care femeile sunt mai obosite decât bărbații.
Femeile care au ciclu menstrual pierd sânge în timpul menstruației și e posibil să meargă în niște zone de anemie, deci mergeți la doctor și controlați-vă!
Sforăitul și apneea în somn sunt factorii principali pentru oboseală. Dormi opt ore, dar dacă sforăi și ai în special apnee în somn, tu nu te odihnești.
Infecțiile sunt, de asemenea, un factor fiziologic al oboselii cronice. După o infecție sau după o răceală este posibil ca undeva la 2-3 săptămâni să nu dormi calitativ. Corpul tău se reface. Deci trebuie să ne obișnuim ca după o răceală, undeva la 2-3 săptămâni încă să persiste oboseala cronică. Este normală și o să treacă după ce corpul se va reface complet.
Hipotiroidismul și hipertiroidismul sunt, de asemenea, cauze ale oboselii cronice”, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online.
Medicul Mihail Pautov a precizat că este important ca persoanele care se confruntă cu oboseală persistentă să nu neglijeze consultațiile medicale, deoarece multe dintre aceste condiții pot fi tratate eficient.
„Dacă nu vă regăsiți în acești factori de viață, e posibil să fie benefic să mergeți la un medic de familie să faceți acele analize anuale”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.
@doctor.mihail Dacă te simți mereu obosit, nu ignora aceste posibile cauze ale oboselii cronice. ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Iulia Vântur a postat...
Taylor Swift încheie duminică,...
De ani de zile, floarea de soc...
Medicul nutriționist Mihaela...
Această băutură, care poate fi pregătită acasă,...