Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Ne-am trezit cu toţii, cândva, cu dureri de cap chinuitoare care nu trec cu pastile sau cu senzaţie continuă de foame, chiar şi imediat după ce ai mâncat. Există o metodă interesantă şi neconvenţională prin care îţi poţi asigura buna funcţionare, respectiv sănătatea organelor, ajutându-te să te simţi revitalizat, conform shareably.net. Dacă nu vă permiteţi să călcaţi pragul unui cabinet de auriculoterapie, puteţi face asta acasă, oricând, cu... cleşti de rufe. Metoda implică folosirea cârligelor şi prinderea lor în puncte strategice pe toată lungimea lobului urechii. Tehnica asiatică este demult practicată în întreaga lume iar reflexoterapeuţii o recomandă chiar şi copiilor care sunt prea agitaţi, nu pot dormi sau plâng foarte mult.
Auriculoterapia este o disciplină terapeutică recunoscută de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, astfel, dacă facem un exerciţiu de logică, vom observa că atunci când vrem să calmăm un copil ducem mâna automat, instinctiv, spre urechea micuţului. Şi nu degeaba, pentru că pe lobul urechii se regăsesc... nervozitatea şi agresivitatea. Experţii în reflexoterapie spun că presarea lobului urechii preţ de câteva secunde ne poate elibera de stresul cotidian şi va ţine toate bolile la distanţă. De exemplu, un cleşte de rufe care va sta prins de extremitatea de jos a urechii preţ de câteva secunde va ameliora durerile de cap sau, potrivit ultimelor studii, va reduce senzaţia de foame.
Urechea, un fetus cu capul în jos
În cursul anilor 1950, doctorul Paul Nogier fondează o teorie pe ipoteza că urechea simbolizează un fetus cu capul în jos. El cartografiază 30 de puncte principale care corespund organelor şi diferitelor părţi ale corpului. Baza metodei de auriculoterapie este faptul că pe pielea urechii sunt mai mult de 200 de puncte biologic active iar fiecare dintre ele răspunde pentru funcţia unui anumit organ sau sistem de organe. Astfel, pavilionul urechii ar prezenta o analogie cu fetusul: lobul corespunde capului, conca corespunde abdomenului, marginea corespunde coloanei vertebrale.
Citește continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cleste truc ureche