Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Profesorul și neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea ne sfătuiește să râdem cât mai mult, mai ales în situațiile critice.
”Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău și care îți produce râsul; este o contracție a mușchilor abdominali și te descarcă psihic, te apropie de cineva, reprezintă o plăcere, o bucurie”, afirmă specialistul.
Amintește că sunt oameni care au un râs atât de molipsitor încât te fac și pe tine să râzi, dar și de oameni care folosesc râsul ca metodă de a scăpa de stres:
”Știți că sunt persoane cunoscute cum este doamna Bitănescu care râde într-un mod cu totul deosebit. Îți face plăcere când o auzi. Este un râs contagios. (...) Tot așa odată am văzut-o pe doamna Monica Anghel care își pregătea una anumit moment de scenariu și a râs ca să se relaxeze, să intre în scenă mai relaxată, să aibă cerebral o stare de plăcere, de optimism cu acest râs. Ne face bine.
Mai amintește că în comunism ”marea noastră fericire” erau bancurile cu Bulă, cu Nicu, cu Leana. ”De aici este și o glumă că la spitalul de veseli (n. r. spitalul de psihiatrie din București) așa de multe bancuri erau încât le numerotaseră. Și spuneau: numărul 26 și râdeau cu toții. Și intra doctorul. Și una râdea și râdea și se uita la numărul 29. Iar doctorul: ce s-a întâmplat? Îl aude prima dată”, spune medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, într-o emisiune la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alexandru vlad ciurea neurochirurg psihic ras