Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Știm deja că nu există trucuri și rețete miraculoase prin care poți trăi mai mult sau prin intermediul cărora poți depăși anumite probleme de sănătate. Cu toate acestea, există unele obiceiuri care pot influența semnificativ starea de sănătate și care ne pot proteja de apariția mai multor simptome neplăcute, care vin odată cu vârsta sau din alte varii motive. Astfel, cunoscutul medic Mihail Pautov a dezvăluit despre ce e vorba, recomandându-le oamenilor să nu mai evite acest obicei sănătos de acum încolo, care trebuie integrat în rutină cel puțin o dată pe săptămână.
„Vreau să-ți arăt un supliment care te va ajuta să-ți reduci riscul de decis din orice cauză cu 70%. Dacă ești familiarizat cu ce prezint eu, știi că un astfel de supliment nu există, dar am mai vorbit înainte de mers. Se pare că dacă adaugi 1000 de pași în fiecare zi la numărul de pași deja existent, îți scazi riscul de deces din orice cauză cu 20% la fiecare mie de pași adăugați.”, a declarat Dr. Mihai Pautov în cadrul unui videoclip pe Youtube.
Te-ar putea interesa și: Salată delicioasă și sănătoasă cu pui crispy ca la fast food. Rețeta pe care nu ai voie să o ratezi vara asta. Are puține calorii / video
Astfel, pe lângă pașii simpli pe care trebuie să-i adaugi în rutina ta, Mihail Pautov spune că la fel de important mai este și mersul alert, care influențează într-o proporție semnificativă longevitatea și starea generală de bine pe termen lung.
„Mai există un alt truc pe care-l poți adăuga. Poți să-ți reduci mortalitatea din orice cauză cu până la 70%, ceea ce este enorm, făcând cel puțin 10 minute de mers rapid pe săptămână. Contează cât mergi, câți pași faci, dar este și mai importantă viteza cu care mergi, iar cea mai bună este de 6-7 km/h. Este o viteză la care mergi fix înainte de alergare, ești între alergat și mers.”, a mai spus acesta.
Multe persoane renunță la activitatea fizică pe considerentul că treburile casnice sunt deja destul de solicitante, necesitând mult efort pentru a fi duse la bun final. Totuși, medicul nu este de acord cu aceeași teorie și mărturisește că acestea nu sunt deloc considerate de știință ca fiind benefice, când vine vorba de longevitate.
„Ce au mai constat oamenii de știință este că activitățile casnice, cum ar fi călcatul, spălatul, datul cu aspiratorul sau cumpărăturile, acestea nu au influențat deloc longevitatea. Deci oamenii care spun că fac activitate fizică prin casă, de fapt, aia nu se pune la activitate fizică care să-ți prelungească viața. Doar 10 minute pe săptămână de mers rapid sunt suficient ca să-ți reducă mortalitatea.”, a continuat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...