Semnele de pe sâni care prevestesc o problemă gravă de sănătate. Dacă le observi, e timpul să mergi la medic
Data actualizării:
Data publicării:
O formațiune sau o altă modificare depistată la sân naște îngrijorare în rândul oricarei femei.Iată care sunt cele mai importante semne care te trimit imediat la medic. 

Dacă observi oricare dintre aceste șapte lucruri pe sânii tăi, este timpul să mergi la medic:

1. Mameloane inversate

Dacă te trezești într-o dimineață cu un mamelon inversat, mergi la doctor. Clinica Mayo enumeră acest lucru ca fiind un indicator major al cancerului de sân. 

2. Noduli la sân

Nu toți nodulii sunt creați la fel. În cazul în care simțiți un nodul în timpul autoexaminării lunare pe care o faceți ÎNTOTDEAUNA, acesta nu este neapărat cancer. Alți factori pot cauza noduli, cum ar fi un canal înfundat, țesut cicatricial și chisturi benigne.

Aceștia sunt de fapt mult mai frecvenți decât un diagnostic de cancer de sân, dar pentru că nu vă puteți da seama doar dintr-un examen fizic, trebuie să mergeți la medic pentru ca acesta să vă facă acele dulci, dulci analize de sânge. 

3. Scurgere sângeroasă a mamelonului

Acest lucru poate indica un cancer de sân, dar poate indica și absolut nimic. Da, uneori secrețiile - sângeroase sau nu - pot fi un efect secundar al unui medicament sau un simptom al unei probleme tiroidiene sau hipofizare.

Indiferent de asta, du-te imediat la un control. 

4. Dureri la nivelul sânilor

Există atât de multe motive diferite pentru care te dor sânii. Sexul, menstruația, schimbările hormonale, menopauza, un sutien prost, un antrenament obositor. Dacă durerile tale durează mai mult de o săptămână, mergi la un control.

5. Mameloane roșii și dureroase 

Și mameloanele roșii și dureroase pot ascunde o problemă de sănătate.

6. Modificări ale formei sânilor 

Este normal ca sânii tăi să se schimbe în timp. De la pubertate, la sarcină și alăptare și menopauză, sânii tăi trec prin multe în timpul lor pe pământ.

Dar dacă observi o schimbare anormală a formei, nu-ți fie teamă să vorbești cu medicul tău despre asta. Acesta ar putea chiar să vă salveze viața. 

7. Piele solzoasă în jurul mamelonului

Sânii tăi au sentimente și, de asemenea, au eczemă sau psoriazis, sau dermatită. Tratează-i așa cum ți-ai trata pielea de pretutindeni și fă-i să fie verificați și tratați, potrivit yourtango.ro

Sutienele care conțin sârmă, pericol pentru sănătate

De zeci de ani, au existat zvonuri despre o legătură între sutienul cu sârmă și cancerul de sân. Teoria este că sârmele ar putea bloca fluxul de lichid limfatic, astfel încât toxinele nu sunt eliminate în mod adecvat și, în schimb, se acumulează în organism, ducând la apariția cancerului.

Pentru a înțelege ce se află în spatele acestei idei, să începem prin a vedea cum funcționează sistemul limfatic.

"Sistemul limfatic este alcătuit din vase limfatice - care sunt similare vaselor de sânge - fluid limfatic și ganglioni limfatici", spune Deanna Attai, MD, profesor clinic asociat de chirurgie și membru al UCLA Jonsson Comprehensive Cancer Center. "Lichidul limfatic circulă prin vasele limfatice și este bogat într-o celulă imunitară cunoscută sub numele de limfocite, care este importantă în răspunsul organismului la bacterii și viruși. Ganglionii limfatici, care sunt prezenți în tot corpul, servesc drept filtre pentru lichidul limfatic."

În plus, sistemul limfatic menține nivelul fluidelor din organism și transportă substanțele nutritive din intestine către fluxul sanguin, potrivit Cleveland Clinic.

"Canalele limfatice sunt, de asemenea, locul în care organismul scapă de bacterii, viruși și chiar de celulele canceroase", spune Marisa Weiss, MD, fondator și director medical al Breastcancer.org. "Ganglionii limfatici de la subsuoară filtrează acest "gunoi" - similar cu modul în care coșul de filtrare care acoperă scurgerea chiuvetei prinde părul și resturile pentru a le împiedica să se scurgă pe țeavă. Apoi, sistemul tău imunitar atacă tot ce se află în ganglionii limfatici care nu ar trebui să fie acolo."

 

Așadar, ar putea un sutien cu o sârmă rigidă și strâmtă să obstrucționeze trecerea critică a fluidului către ganglionii limfatici?

 

"Oamenii sunt îngrijorați de faptul că fluidul limfatic ar putea rămâne blocat în sân", spune Dr. Weiss. "Și dacă corpul tău se marinează într-un fluid nesănătos care conține celule anormale sau deșeuri, atunci, în timp, ar putea afecta sânul și provoca probleme precum cancerul."

 

Un studiu realizat în septembrie 2014 în Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a stabilit că niciun aspect al purtării sutienului - inclusiv mărimea cupei, numărul de ore pe zi purtate și, da, dacă sutienul avea sau nu armătură - nu a fost asociat cu un risc crescut de cancer, potrivit livestrong.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   sănătate  sani  semne 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?




Cel mai bun aliment. Dr. Mihail: Îl poți consuma zilnic

Dr. Mihail a dezvăluit care este alimentul pe care ar...

pixel