Aveți probleme de spate? Iată de ce nu trebuie să le lăsați să persiste
Data publicării:
Afecțiunile spatelui sunt, în general, rezultatul unei dureri de spate sau al unui alt disconfort. Mulți oameni suferă de afecțiuni ale spatelui. Acest lucru se poate întâmpla într-o perioadă scurtă de timp sau se poate datora unor dureri de spate cronice. Nu știți exact de unde provine durerea? Atunci consultați un medic pentru un diagnostic. Mersul cu probleme de spate pentru prea mult timp poate avea consecințe neplăcute.  

Nu așteptați prea mult

Dacă vă plimbați prea mult timp cu dureri de spate, nu puteți face decât să îngreunați și mai mult tratarea durerii de spate. Adesea, se aplică următorul lucru: cu cât sunteți mai repede în cabinetul medicului, cu atât mai bine. Consultați-vă întotdeauna medicul cât mai repede dacă suferiți de probleme de spate.

Tipuri de dureri de spate

Durerile de spate pot fi împărțite în două categorii: specifice și nespecifice. În prima categorie, durerile de spate sunt cauzate de o leziune a spatelui, cum ar fi afectarea coloanei vertebrale, a nervilor care trec de-a lungul coloanei vertebrale sau a mușchilor din spate. Durerile de spate specifice pot fi determinate la 1 până la 5 la sută dintre pacienți, deoarece există o cauză specifică pentru durere. Aceasta poate fi o hernie, o vertebră prăbușită sau fracturată din cauza osteoporozei, a bolii Bechterew, a unei tumori sau a unei inflamații a vertebrelor și a osteoartritei, potrivit tips-and-tricks.co

Cauze posibile

Majoritatea oamenilor se confruntă cu dureri de spate nespecifice. În acest caz, nu poate fi găsită nicio cauză specifică pentru durerile persistente. Denumită și durere lombară această durere apare adesea în partea inferioară a spatelui. Cauzele posibile pentru durerea de spate nespecifică sunt:

Postura greșită
Exercitarea prea des și pentru o perioadă lungă de timp a spatelui
Formă necorespunzătoare în timpul ridicării de greutăți
Faptul că sunteți supraponderali
Stres
Multă vreme de condus
Sarcina
Terapie
Te găsești plângându-te de dureri de spate? Nu umblați prea mult timp cu aceasta. Consultați un medic pentru a determina cauza, mai ales dacă durerea este severă, durează mai mult de șase săptămâni, provoacă furnicături sau amorțeală sau iradiază în alte locuri. Un medic va putea să vă diagnosticheze și să vă trateze în mod corect pentru a reduce simptomele.

Salivezi în somn? Ce boli poate ascunde acest simptom

Te trezești dintr-un somn adânc și constați că perna ta este udă? Să salivezi în somn poate fi incomod și jenant, mai ales dacă dormi lângă cineva pe care încerci să îl impresionezi sau dacă ațipești într-un loc semi-public, cum ar fi un terminal de aeroport. 

Deși poate fi deranjant, "salivarea este naturală și nu este de obicei îngrijorătoare", spune Dr. Neal H. Patel, medic de medicină de familie la Providence St. Joseph Hospital, potrivit Insider.

Cu toate acestea, unele probleme medicale minore, cum ar fi uscăciunea gurii, vă pot face să salivați mai mult - și, deși rare, unele afecțiuni grave, cum ar fi bolile neurologice, pot avea același efect. 

Iată câteva dintre cauzele salivării în timpul somnului și cum puteți ajuta la reducerea acesteia. 


1. Gura uscată

Atunci când gura este uscată, glandele salivare se activează pentru a o lubrifia, spune Patel. Așadar, dacă ești deshidratat sau dormi cu gura deschisă, aceste glande ar putea produce mai multă salivă, ceea ce te-ar duce la salivarea în somn. 

Cum să o tratezi: Rămâi bine hidratat în timpul zilei. Apoi, păstrați un pahar de apă lângă pat pentru a sorbi dacă vă treziți însetat pe parcursul nopții.  

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   dureri  sănătate  spate 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel