Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
1. Tehnologia - Înainte de a te pune la somn, trebuie să te oprești din a sta cu ochii în orice fel de dispozitiv. Psihologul clinic la Sydney Sleep Center, Dr. Rosemary Clancy explică de ce. Ea spune că lumina albastră emisă de ecrane perturbă producția de melatonină din corpul unei persoane, ceea ce, în esență, te împiedică să adormi.
„Lumina albastră acționează asemănătoare soarelui, prin suprimarea producției hormonului melatoninei”, spune Clancy într-un interviu pentru revista Coach. „Dacă vă uitați la un dispozitiv târziu în noapte, atunci lumina albastră emisă de acel dispozitiv va avea un efect asupra suprimării producției de melatonină.”
O modalitate prin care dr. Clancy vă sugerează că puteți remedia situația puțin este trecerea la „modul de noapte” pe telefoanele care vin cu acesta sau descărcarea unei aplicații de filtrare a luminii albastre. Ea spune că ne supraestimulăm creierul într-un moment în care ar trebui să ne pregătim pentru odihnă. Ea sugerează să citiți o carte în loc să stați pe telefon.
2. Accentuarea rutinelor de somn - A avea o rutină de somn poate fi extrem de utilă pentru a adormi atunci când trebuie. O rutină stabilită vă va antrena corpul să se simtă obosit la aceeași oră în fiecare zi (și vă va ajuta să vă treziți în aceeași oră în fiecare zi). Dar când te stresezi în permanență despre lipsa somnului, anxietatea te împiedică să adormi! Și odată ce îți asociezi „rutina” de culcare cu a te trezi neputând să adormi, atunci se va întâmpla din nou și din nou.
Dr. Clancy spune că „Odată ce am început să condiționăm și să asociem patul cu starea trează ore în șir, atunci această asociere se înrădăcinează și este foarte dificil să îți găsești calea de ieșire”.
Ea sugerează că o modalitate bună de a obține un somn bun și odihnitor este să nu te forțezi să te culci, ci să faci asta doar când te simți „somnoros”, nu doar obosit. În acest fel, veți adormi mult mai repede.
3. Alcoolul- Mulți oameni susțin că a consuma un pahar de vin înainte de culcare te ajută să te simță calm, dar de fapt ajunge să dăuneze calității somnului tău. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul afectează partea în care experimentați cel mai profund somn.
Dr. Rosemary Clancy spune: „Orice lucru din tipul hipnotice care includ alcool îți pot agita somnul și, în cele din urmă, în timp, va avea un efect negativ asupra ta".
4. Aerul poluat și alergiile - Aerul poluat poate provoca alergii și probleme respiratorii, motiv pentru care vă disturbă somnul. Din păcate, poluarea aerului nu se întâmplă doar în exterior, ci poate fi și în interiorul casei tale. Congestia nazală poate fi cauzată de praf, mucegai, parul de animale de companie și multe altele. O modalitate de a scăpa de toate acestea este prin curățarea și aspirarea frecventă a casei și utilizarea unui purificator de aer pentru a scăpa de toți contaminanții din cameră. De asemenea, puteți așeza câteva plante de interior despre care se știe că purifică aerul, cum ar fi aloe vera, crizantemă, crini și multe altele, potrivit Dr. Rosemary Clancy.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: insomnii sănătate somn
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...