8 MARTIE. Ziua internațională a femeii. O scurtă istorie
Scopul Zilei Internaționale a Femeii este de a atrage atenția asupra problemelor sociale, politice, economice și culturale cu care se confruntă femeile. 

Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată pe 19 martie 1911. Un milion de femei și bărbați s-au adunat în sprijinul drepturilor femeii în acea zi. Ideea unei Zile Internaționale a Femeii a fost inspirată de Ziua Națională a Femeii din America, 28 februarie 1909, declarată de Partidul Socialist al Americii.


Anul următor, Internaționala Socialistă s-a întâlnit în Danemarca și delegații au aprobat ideea unei Zile Internaționale a Femeii. 


În data de 19 martie 1911,  Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia.

 
În 1977, Organizaţia Natunilor Unite a adoptat Rezoluţia 32/142, invitând fiecare ţară să proclame, orice  zi a anului, ca “Zi a Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeii şi Pace Internaţională”. Nu a fost menţionată  în mod specific data de 8 martie, însă multe ţări au ales să serbeze femeile în această zi.


Sărbătoarea a fost deosebit de populară mulți ani în Europa de Est și Uniunea Sovietică. Treptat, a devenit mai mult o sărbătoare cu adevărat internațională.


În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi 19 noiembrie – Ziua bărbatului.

 

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 Martie, 17:29

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat

Bancul serii: O faptă bună

Un tip ajunge la portile Raiului, in fata lui Sfantul Petru.

Chec de post cu nuci. Cea mai delicioasă rețetă

Checul de post cu nuci este extrem de gusto și se...

Bancul zilei: Îngerul păzitor

Un tip da sa traverseze strada. O voce suava in spatele lui: