9 trucuri de curățare la îndemână pentru mașina ta. Va arăta ca nouă!
Data actualizării:
Data publicării:
Aspirăm în mod regulat în casă și ștergem praful aproape zilnic. Deși mulți oameni folosesc și mașina în fiecare zi, curățarea regulată a acesteia este o chestiune complet diferită. Ciudat, nu-i așa? Așadar, suflecă-ți mânecile și începe să cureți interiorul mașinii tale. Devine mult mai ușor cu aceste sfaturi.  

1. Fă-ți bordul să strălucească din nou cu vaselină

Vrei să-ți faci bordul să strălucească de parcă ar fi nou? Poți face acest lucru cu ajutorul vaselinei. Pune puțină vaselină pe o cârpă și maseaz-o pe planșa de bord. Simplu ca bună ziua!

2. Curăță-ți farurile cu pastă de dinți

Dacă farurile tale par terne, poți remedia acest lucru cu puțină pastă de dinți. Lubrifiază-ți farurile generos cu puțină pastă de dinți și las-o să acționeze timp de 15 minute. Apoi ștergeți pasta de dinți cu o cârpă curată și clătiți cu apă.

3. Mufe de brioșe în suporturile de pahare

Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Aveți programată o călătorie lungă cu mașina și vă place să beți și să mâncați ceva pe drum? Atunci puneți forme de brioșe (din silicon) în suporturile de pahare. Puneți mâncarea și băutura în forme, care vor prinde și firimiturile. Tăvile pentru brioșe pot fi aruncate sau curățate după un timp.

4. Îndepărtează petele cu bicarbonat de sodiu

Ai vărsat din greșeală o băutură pe tapițeria mașinii tale? Poți îndepărta această pată cu puțin bicarbonat de sodiu. Pune trei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un bol mic și adaugă o lingură de oțet de vin alb. Amestecă totul până obții o pastă groasă și înmoaie o periuță de dinți veche în acest amestec. Periați pata cu amestecul și lăsați-o să se absoarbă timp de câteva minute, până când se usucă. Apoi, luați un aspirator și îndepărtați praful uscat.

5. Îndepărtați părul de animale cu o racletă

Câinele dvs. stă în mod regulat pe bancheta din spate a mașinii? Atunci știți foarte bine că scaunul va avea o mulțime de fire de păr de câine. Puteți îndepărta cu ușurință aceste fire de păr cu o racletă. Puneți puțină apă într-o sticlă cu pulverizator și adăugați puțin balsam de rufe pentru un parfum plăcut. Pulverizați puțină apă pe firele de păr și folosiți racleta pentru a le îndepărta. Firele de păr vor dispărea în cel mai scurt timp!

6. Fă-ți propria spălătorie auto

Mașina ta este foarte murdară la exterior și nu ești dispus să cheltuiești bani pe un produs de curățare scump? Atunci puneți aproximativ 50 de mililitri de detergent și 50 de grame de bicarbonat de sodiu într-un recipient cu 400 de mililitri de apă. Amestecați bine și iată: aveți propria dumneavoastră mașină de spălat. Spălați-vă mașina așa cum ați face-o în mod normal.

7. Dă-i mașinii tale un miros plăcut cu trucul cu cleștele de rufe

Poți agăța un odorizant în mașină pentru ca aceasta să miroasă din nou frumos, dar poți folosi și o agrafă de rufe. Presară puțin din uleiul tău esențial preferat pe o agrafă de rufe din lemn. Apoi agățați cleștele de rufe pe grila de ventilație a mașinii dumneavoastră. Când porniți ventilația din mașină, aroma se răspândește imediat!

8. Vodka ca produs de curățare a ferestrelor

Să cureți geamurile mașinii tale fără dungi, sună prea bine ca să fie adevărat. Dar este posibil cu doar un pic de Vodka. Amestecați câteva picături de săpun cu un pahar de vodcă. Folosiți acest lucru pentru a vă curăța geamurile și voila! Geamurile tale vor fi cristaline.

9. Folosește șervețele uscate pentru a îndepărta insectele

Cei care conduc destul de mulți kilometri în timpul verii vă vor confirma că veți avea destul de multe insecte moarte pe bara de protecție a mașinii la finalul unei călătorii. Deși pare multă muncă de curățat, nu trebuie să fie așa. Umeziți un șervețel uscat și folosiți-l pentru a vă curăța bara de protecție, potrivit tips-and-tricks.co

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   curatenie  masina  trucuri 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel