Alimentele pe care NU trebuie să le consumăm seara. Ele ne pot perturba somnul
Data actualizării:
Data publicării:
Există câteva alimente pe care specialiștii remoandă să nu le consumăm târziu, înainte de a ne pune la somn.

A mânca sau a nu mânca o gustare înainte de culcare? Aceasta este întrebarea, care stă pe buzele foarte multor oameni. Pe de o parte, mersul la culcare pe stomacul gol poate activa cortizolul, hormonul stresului. Dar, pe de altă parte, și consumul anumitor alimente prea aproape de ora de culcare îți poate perturba somnul. Specialiștii vin, așadar, în ajutorul nostru și ne dezvăluie care sunt alimentele pe care nu trebuie, sub nicio formă, să le mâncăm înainte de a ne pune în pat, potrivit mindbodygreen.

1. Alimentele picante

Dacă ești un mare fan al mâncărurilor picante, ar fi mai bine să le păstrezi pentru prânz sau pentru o cină care este luată mai devreme.

Asta pentru că curry-ul tău preferat poate da peste cap digestia, chiar și în mijlocul nopții, după ce ai adormit deja. Alimentele picante au, de asemenea, niveluri ridicate de capsaicină, o fitochimie care crește metabolismul și termogeneza (arderea caloriilor pentru căldură), care poate interfera, de asemenea, cu somnul unor persoane.

2. Alcool

Specialiștii notează că alcoolul este bine cunoscut pentru faptul că perturbă somnul, iar o mulțime de cercetări confirmă acest lucru. Nu numai că interferează cu somnul, dar poate, de asemenea, face ca trezirea în dimineața următoare să fie mult mai dificilă.

3. Alimentele prăjite și grase

Alimentele prăjite și grase sunt, de asemenea, cunoscute pentru a perturba digestia în timpul nopții, explică medicii. Grăsimile sănătoase, cum ar fi nucile și semințele sau avocado, de exemplu, sunt bune, dar grăsimile saturate și alimentele prăjite sunt cel mai bine evitate.

4. Alimentele acide

Una dintre cele mai bune abordări pentru a mânca seara este să încerci să diminuezi producția de acid gastric. A nu mânca prea aproape de ora de culcare va ajuta în acest sens și, bineînțeles, evitarea pur și simplu a alimentelor acide este, de asemenea, un demers bun de urmat. Aceasta include totul, de la zahăr, la cereale, anumite produse lactate și din carne și produse de patiserie. 

5. Băuturile carbogazoase și cofeinizate

 Cafeaua nu este singura băutură cu cofeină pe care trebuie să o evitați înainte de culcare: Sifonul și ceaiul cu cofeină te pot ține treaz, de asemenea. Chiar dacă crezi că nu ești afectat de cofeină, este totuși o idee bună să ai grijă când o consumi. Băuturile carbogazoase, pot, de asemenea, perturba digestia.

6. Mesele mari

În cele din urmă, ca regulă generală, ar trebui să eviți să mănânci cantități mari de orice fel de mâncare, înainte de culcare,. Încercarea de a adormi cu burta plină este departe de a fi confortabilă, iar continuarea digestiei pe parcursul nopții necesită energie. Mâncatul unor prânzuri mai mari și cine mai ușoare tinde să ajute la promovarea somnului.

Ce este bine să mănânci înainte de culcare

Dacă ai nevoie de o gustare înainte de culcare, nu îți face griji, există opțiuni care pot fi de fapt mai degrabă de susținere a somnului, decât de inhibarea acestuia.

Alimentele bogate în magneziu, cum ar fi bananele, năutul, nucile și semințele și ciocolata neagră, pot să îți satisfacă foamea de noapte, oferindu-ți, în același timp, o doză sănătoasă de magneziu, care este cunoscut pentru susținerea somnului. Asigură-te doar că nu exagerezi,.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alimente  consumate  nu este bine  somn 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel