Ața dentară, 6 utilizări ingenioase la care nu te așteptai. Cum o folosești la mămăligă, în grădină sau la cusut
Data publicării:
Șase moduri surprinzător de practice de a folosi ața dentară în casă

Este rezistentă, este elastică, este ușoară. Uneori, după o vizită la dentist, este chiar gratuită - și poate face mult mai mult decât să prevină cariile și halitoza. Se pare că ața dentară nu servește doar la îndepărtarea plăcii bacteriene, a spanacului și a boabelor de popcorn rămase printre dinți. Cu multe utilizări ingenioase, de la grădinărit la cusut, este asul din mânecă de care nu știai că ai nevoie în casă.

Introdusă pentru prima dată în 1815 de Dr. Levi Spear Parmly, un dentist din New Orleans care și-a încurajat pacienții să folosească ața dentară cu un fir de mătase cerat după fiecare vizită, ața dentară modernă a fost brevetată de Johnson & Johnson în 1898. În anii 1940, când prețul mătăsii a crescut vertiginos în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aceasta a fost înlocuită cu nailon, un material mai durabil și mai puțin rezistent. Prezența nailonului este ceea ce face ca ața dentară să fie nu doar un pilon al îngrijirii orale, ci și un instrument la îndemână cu o multitudine de aplicații practice la care punem pariu că nu v-ați gândit niciodată. Iată câteva dintre utilizările mai puțin cunoscute ale aței dentare, potrivit LifeHacker.

Poți tăia alimente cu ața dentară 


Un fir de ață dentară poate tăia alimentele moi. Luați o bucată de ață dentară fără ceară mai lungă decât elementul pe care doriți să îl tăiați, trageți-o și apăsați ferm pentru a crea porții de tort, brânză moale, gelatină, mămăligă sau ouă fierte tari fără să faceți mizerie.

Ața dentară pentru cusut

Deși este posibil să nu doriți să o folosiți pe articole negre, pentru articole de îmbrăcăminte ușor colorate sau pentru înlocuirea nasturilor, ața dentară servește ca material excelent de reparare atunci când nu aveți la dispoziție firul de culoarea potrivită. (Rezistența și durabilitatea sa o fac, de asemenea, un avantaj pentru reparații de țesături mai grele, cum ar fi rucsacurile, gențile de plajă și pungile din plasă).
Folosiți ața dentară atunci când trebuie să reparați o umbrelă ruptă, un nasture lipsă de la haină sau un mâner de geantă detașat. Pur și simplu înșirați-o printr-un ac și coaseți-o ca de obicei. Bonus: Fermitatea sa  o va face mult mai ușor de trecut prin ochiul unui ac decât ața tradițională, iar durabilitatea sa va face ca eforturile dvs. să dureze mai mult.

Ața dentară pentru grădinărit


Ața dentară este un accesoriu excelent pentru orice grădină cu plante cățărătoare, cum ar fi roșiile, fasolea, castraveții și mazărea. Înfigeți în pământ un arac de lemn sau două pe care acestea să se poată înfășura, apoi folosiți ața dentară pentru a lega ușor plantele de dibluri pe măsură ce cresc, pentru a le împiedica să se rupă de viță. Ața dentară funcționează și pentru a susține răsadurile.

Poți întinde rufele la uscat pe ața dentară

Știați că o bucată de ață dentară poate servi ca o frânghie pentru uscarea hainelor? Deși probabil că nu ar trebui să atârnați mai multe perechi de blugi îmbibați în apă, atunci când este legată între două obiecte stabile, cum ar fi un raft de sârmă, un cap de duș sau o tijă de perdea (sau, dacă mergeți cu cortul, doi copaci), o linie de ață dentară este mai mult decât capabilă să susțină șosete, lenjerie de corp, tricouri, costume de baie și alte articole ușoare pentru uscarea la aer.

Ața dentară pentru gătit

Ața dentară nedefinită și fără aromă este o alternativă viabilă pentru legarea alimentelor atunci când nu mai aveți ață de bucătărie. Aceasta va lega bine pasărea sau friptura și va fi ușor de tăiat după ce a fost prăjită corespunzător. Asigură-te doar că ața nu are arome sau un strat de ceară, astfel încât să nu existe să schimbe gustul alimentelor sau al unui incendiu surpriză în cuptor atunci când ceara se topește.

Bijuterii cu ață dentară

Ața dentară este visul unui designer de bijuterii în devenire. În loc să cumpărați o sumedenie de frânghii și cordoane de diferite culori și texturi, folosiți o rolă  de ață dentară. Aceasta poate fi folosită pentru a înșira cu ușurință mărgele și brelocuri. (De asemenea, poate fi folosită ca metodă de reparație temporară pentru un lanț rupt la un colier sau o brățară cu mărgele la care țineți foarte mult).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alimente  ata dentara  cusut  mamaliga 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel