Care este cea mai bună vârstă pentru căsătorie, potrivit științei
Data publicării:
Mulți oameni visează cu ochii deschiși la nunta perfectă, la decor, la ținute, la calitățile partenerului și chiar și la luna de miere. Foarte puțini se gândesc însă la importanța pe care o are vârsta în ecuație. Cercetările sugerează că vârsta unei persoane în momentul în care se căsătorește poate avea un impact major asupra calității căsniciei, dar și a duratei.

În general, nu este cea mai bună idee să te căsătorești imediat după terminarea liceului sau chiar a facultății. Kelsey Torgerson, un asistent social clinic licențiat, a declarat pentru Brides că oamenii ar trebui să aștepte, în general, până când au cel puțin 25 de ani, înainte de a se căsători.

Înainte de vârsta de 25 de ani, creierul nu este complet dezvoltat, astfel încât o persoană poate să nu fie încă total sigură de ceea ce își dorește de la un partener. 


Weena Cullins, un terapeut specializat în consiliere premaritală și relațională, a declarat pentru Brides că, din experiența sa clinică, miresele de 28 de ani sunt mai pregătite pentru o căsnicie sănătoasă datorită încrederii, conștiinței de sine și experienței de viață pe care o au. Pe de altă parte, ea spune că cel mai bine este ca bărbații să se căsătorească după  32 de ani, când s-au maturizat și s-au stabilizatîntr-o carieră. 


Ce spun datele

 

Afirmațiile experților au fost confirmate: în comparație cu persoanele care se căsătoresc la o vârstă mai fragedă, cei care se căsătoresc după 25 de ani au cu 50% mai puține șanse de a divorța în decurs de cinci ani. Potrivit cercetărilor efectuate de Nicholas H. Wolfinger de la Institutul pentru Studii Familiale, ratele de divorț sunt cele mai scăzute pentru persoanele care se căsătoresc pentru prima dată în jurul vârstei de 30-34 de ani.


Căsătoria după 35 de ani 


Wolfinger emite ipoteza că unele dintre aceste persoane ar fi putut avea dificultăți în găsirea unui partener din diverse cauze și ar putea fi mai predispuse la divorț din același motiv. El sugerează, de asemenea, că poate că "persoanele care se căsătoresc mai târziu au avut de ales dintr-o listă mai lungă de potențiali parteneri, pe care au tot restrâns-o de-a lungul timpului".

Totuși, nu toți experții sunt de acord cu acest lucru. Phillip Cohen, sociolog la Universitatea din Maryland, prezintă un model care sugerează că femeile au cele mai puține șanse de a divorța dacă se căsătoresc pentru prima dată între 45 și 49 de ani (un grup de vârstă exclus de analiza lui Wolfinger) și că cel mai important predictor al divorțului ar putea fi nivelul de educație, absolvenții de facultate având rate de divorț mai mici.

April Davis, fondatoarea LUMA Luxury Matchmaking, a declarat pentru Brides: "Cel mai bun moment pentru a te căsători este atunci când te simți confortabil și încrezător în slujba ta și în viața personală. Dacă ar fi să îți dai o vârstă exactă, s-ar putea să constați că te mulțumești cu oricine ești la acea vârstă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: casatorie  divort  relatii 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel