Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Pe măsură ce temperaturile scad și aerul devine mai uscat, mulți oameni observă o căderea excesivă a părului, motiv pentru care se îngrijorează. Din fericire, înțelegerea cauzelor și a soluțiilor pentru căderea părului în timpul iernii poate ajuta la gestionarea acestei probleme și la menținerea sănătății și frumuseții părului în sezonul rece.
Medicul Mihail Pautov atrage atenția că, pe lângă aerul uscat, căciulile prea strânse pe cap pot agrava situația, fapt pentru care recomandă purtarea unui fes elastic și încăpător pentru a evita presiunea excesivă asupra firului de păr. De asemenea, frigul și aerul rece sunt alți factori care contribuie la căderea părului în timpul iernii.
„Aerul uscat ne usucă și părul, fapt care poate accelera căderea lui. Un alt factor predispozant poate fi purtarea de fes sau căciulă foarte strânse pe scalp. Asigurați-vă că ceea ce purtați pe cap să fie elastic și încăpător. Frigul și aerul rece sunt alți factori predispozanți. Și asta poate accelera căderea firului de păr”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Trei tipuri de alimente pe care ar trebui să le eviți dacă îți cade părul. Cu ce le poți înlocui
Te-ar putea interesa și: Uleiul natural care ajută la creșterea spectaculoasă a părului, aprobat de dermatologi. Cum se folosește și ce alte beneficii aduce
Cu toate acestea, există vești bune pentru cei afectați de această problemă. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit că există soluții eficiente împotriva căderii părului, cum ar fi uleiul de semințe de dovleac, vitamina D (mai ales pentru cei cu deficit), zincul și biotina (vitamina B7), care pot proteja firul de păr.
„Vreau să vin însă și cu niște vești bune. S-au dovedit a fi eficiente împotriva căderii firelor de păr. Uleiul de semințe de dovleac. Vitamina D, în special la persoanele cu deficit de vitamina D, nu la cele care au suficientă vitamina D. Zincul s-a dovedit eficient, bineînțeles, la persoanele cu deficit de zinc. Biotina, adică vitamina B7 s-a dovedit eficientă în a proteja firul de păr deja existent, dar nu a favorizat creșterea firelor noi de păr. Specialiștii spun că o astfel de ciclicitate este firească, însă dacă problemele durează prea mult poate că nu ar fi o idee prea rea să faceți o programare la un dermatolog”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
@doctor.mihail Care sunt cauzele căderii părului în exces iarna ????????⚕️☝????????????♀️
♬ original sound - doctor.mihail
Te-ar putea interesa și: Patru obiceiuri banale care îți distrug părul și te îmbătrânesc. Remedii simple pentru un păr sănătos și strălucitor
Recent, medicul Mihail Pautov a spus cum poți testa uleiul de măsline cumpărat din comerț, pentru a-ți da seama dacă este de calitate.
„Cum îmi dau eu seama dacă uleiul de măsline este bun? Pui într-un păhărel, îl miroși, după care tragi puțin în gură, îl ții între dinți, iar în momentul în care îl ții între dinți trebuie să inspiri aer pe gură. Aerul ajunge în faringe, ca să simți toată aroma uleiului, după care se înghite. În momentul în care înghiți uleiul de măsline, toți acei polifenoli și antioxidanți dacă s-au păstrat în uleiul de măsline, o să te gâdile și o să-ți vină să tușești. Deci, uleiul de măsline original, când îl deguști, tușești, nu ai cum altfel. Uleiul de măsline din comerț e posibil să nu te facă să tușești, ceea ce trebuie să-ți pună un semn de întrebare. În momentul în care miroși, el trebuie să aibă miros de iarbă verde, combinat cu citrice, cu codiță de roșie, cam astea sunt mirosurile pe care le simți, când miroși un ulei de măsline făcut corect.”, a explicat Dr. Mihail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...