Care sunt factorii care pot duce la apariția mâinilor uscate. Cristina Bombeanu: „Nu e cel mai bun prieten. Trebuie să ne ferim de ea” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Cristina Bombeanu, consultant în industria de înfrumusețare, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit care sunt cauzele care pot duce la apariția mâinilor uscate.

Pielea uscată poate provoca un anumit grad de disconfort, manifestându-se prin senzația de strângere, mâncărime și chiar crăpare. În plus, pielea uscată poate afecta aspectul estetic al pielii, devenind aspră și mai puțin elastică. Este important să se acorde atenție adecvată îngrijirii pielii și să se utilizeze produse hidratante pentru a reduce disconfortul asociat pielii uscate.

Deși știm cu toții că pielea uscată apare în sezonul rece, sunt și alți factori care duc la acest fenomen neplăcut. Invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Cristina Bombeanu, consultant în industria de înfrumusețare, a explicat care sunt cauzele care pot duce la apariția mâinilor uscate. Printre acestea se numără apa fierbinte, care, deși poate oferi un confort sporit pe moment, are tendința să usuce pielea. Specialista recomandă folosirea unei temperaturi moderate a apei atunci când facem duș pentru a ne proteja pielea.

„Apa fierbinte nu e cel mai bun prieten în ritualurile de înfrumusețare, cum nici apa foarte rece nu este cel mai bun prieten, dar în special apa fierbinte. Trebuie să ne ferim de ea, pentru că are tendința să ne usuce părul, să ne usuce corpul.

Pe moment poate simțim un confort sporit, pentru că se relaxează corpul, iar apa fierbinte în contact cu noi e și ca un ritual pe care-l avem, dar ulterior pielea noastră va arăta foarte uscată. Va avea acel aspect alb de la suprafața pielii, semn care ne arată că este foarte uscată. Trebuie să folosim o temperatură nu atât de fierbinte a apei atunci când facem duș”, a spus Cristina Bombeanu, consultant în industria de înfrumusețare, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Apa nu este singurul factor care duce la apariția mâinilor uscate

În plus, frigul, soarele puternic, soluțiile de curățenie și vântul puternic sunt alți factori care pot contribui la uscarea pielii mâinilor. Deși poate fi dificil să ne ferim de toți acești factori, este important să acordăm atenție îngrijirii mâinilor, folosind creme hidratante și purtând mănuși atunci când este necesar pentru a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale mediului exterior.

„De asemenea, frigul este un factor care duce la un aspect inestetic al mâinilor și uscarea pielii mâinilor, soarele puternic, soluțiile de curățenie, asta dacă nu folosim mănuși atunci când facem curățenie în casă. Indicat ar fi să ne punem mănuși, dar dacă vrem noi să simțim mai bine cum frecăm anumite obiecte din casă și nu punem mănuși, atunci vom observa imediat semne pe mâinile noastre. Totodată, vântul puternic este un factor pe care îl simțim imediat.

Sunt foarte mulți factori. De aceea, este foarte important să acordăm prioritate îngrijirii mâinilor, pentru că nu ne putem feri de toate. Poate când folosim soluții de curățenie punem mănuși, dar când e soare puternic nu aplicăm SPF la 2-3 ore, așa cum este recomandat. Sau când e frig afară nu întotdeauna punem mănuși. Noi suntem încontinuu expuși la acești factori din mediul exterior, care ne pot afecta”, a mai precizat Cristina Bombeanu, consultant în industria de înfrumusețare, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel