Cât costă Spovedania? Părintele Vasile Ioana, adevărul despre „plățile” bisericești: „Niciodată! Vă rog să faceți reclamație la Episcopie”
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Vasile Ioana atrage atenția asupra situației în care un preot cere bani pentru Spovedanie. 

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în platoul emisiunii „Vorbește lumea”, de la PRO TV, acolo unde a vorbit despre Taina Sfinei Spovedanii.

 

Ce este spovedania

„E bine să înțeleagă toți oamenii. Taina spovedaniei este un dar pe care Dumnezeu l-a făcut creștinilor. Isus Hristos, după ce și-a dovedit învierea sa, și-a înviat trupul din morți, s-a întâlnit cu ucenicii lui, cu cei 12 Apostoli, 11 erau atunci. Și le-a spus așa: Luați Duh Sfânt, cărora voi le veți ierta păcatele, iertate vor fi. Deci Dumnezeu a dăruit acest dar slujitorilor lui, mesagerilor lui, adică apostolilor, și apostolii preoților, mai departe. Iertarea păcatelor înseamnă că tot ce ai făcut tu până atunci, se iartă. 

Atunci când vii la spovedanie și spui sincer păcatele tale,  când te vei ridica, vei fi ca atunci când ai ieșit din cristelnița botezului: ca un prunc curat. Practic, spovedania este șansa omului pentru un nou început și este, efectiv, iertarea tuturor păcatelor tale dinainte. 

Este un nou început și este, practic, schimbarea vieții. Avem toți nevoie să ne schimbăm viața. Toți greșim. Dumnezeu știa că o să greșim. Și atunci, ne-a dat această taină. Vino, regretă, de altfel, primul Lui cuvânt a fost „pocăiți-vă”. Te pocăiești, îți pare rău, vii cu regret și Dumnezeu te iartă”, a explicat părintele Vasile Ioana.

 

Cât costă spovedania?

 

Întrebat „cât costă spovedania?”, părintele a explicat că spovedania este un dar de la Dumnezeu și că nu trebuie să plătești pentru asta. Mai mult, el atrage atenția că ar trebui făcută reclamație la Episcopie, în cazul în care un preot vă cere să dați bani pentru spovedanie.

 

""Mă bucur că ai întrebat asta, cât costă spovedania. Spovedania este un dar de la Dumnezeu. Iertarea păcatelor este un dar. Vă rog să aveți în fața voastră o imagine, Tatăl Ceresc, în pilda fiului risipitor. Hai să ne amintim. Copilul îla a plecat de acasă, a luat jumătate din avere, a făcut toate tâmpeniile, toate păcatele. Și apoi, în păcat, în rău, în ură,  îți dai seama că nu este totul asta. Astea nu îți aduc fericire. Și fiul ce a zis: mă voi întoarce la tatăl meu și îi voi spune: tată, am greșit! Și tatăl ce face, stă cu brațele deschise la întoarcere, nu l-a certat. (...) Deci ce este spovedania, o renaștere la viață! Cât de mult ai fi greșit, vino și nu trebuie să plătești niciun ban. Rugăminte mare. Dacă vreun preot, vreodată, vă cere vreun ban la spovedanie, vă rog să vă faceți reclamație la Episcopie. Niciun preot nu are voie să ceară niciun ban! Niciun folos material de la spovedanie. Niciodată!", a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la Pro TV. ", a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la Pro TV. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: bani  biserica  parintele vasile ioana  spovedanie 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel