Imagini emoționante de la priveghiul lui Helmut Duckadam: „Eroul de la Sevilla” va fi incinerat /FOTO
Jeanine Ivan a primit foarte multe laude pentru ajutorul oferit femeilor și fetelor care i-au trecut pragul, astfel că Spectacola a întrebat-o pe specialistă ce a observat la clientele care au împlinit deja vârstă de 40 de ani, find o perioadă care vine cu multe provocări pentru multe femei din România.
Ea le arată urmăritorilor pe pagina sa de Instagram atât progresele personale, tipuri de exerciții, dar și seria amuzantă „Exerciții turbate”, în care corectează cele mai comune și mari greșeli ale persoanelor care merg la sală.
View this post on Instagram
„Pentru femeile peste 40 de ani, cea mai mare provocare, atunci când vine vorba de antrenamentele cu greutăți în sala de fitness, este cel mai probabil să înceapă acest obicei în primul rând - obiceiul de a merge la sală regulat, adesea din cauza unor preconcepții precum „sala e doar pentru cei pasionați de sport” sau „oamenii care fac sală au o obsesie nesănătoasă cu corpul lor” sau din cauza unei stime de sine scăzute care se poate manifesta prin idei de genul „nu este pentru mine, eu nu am făcut niciodată sport deci nu m-aș descurca”, „o să mă judece oamenii din jur pentru că nu arăt așa cum mi-aș dori acum” și altele.”, spune Jeanine Ivan, în exclusivitate pentru Spectacola.
„Dar, cea mai mare problemă atunci când vine vorba de începerea unei rutine de antrenamente cu greutăți pentru persoanele din această categorie este înțelegerea importanței adevărate a acestui obicei.
De ce să facem antrenamente cu greutăți?
Află că antrenamentele cu greutăți sunt pentru absolut toată lumea, dar devin din ce în ce mai importante odată ce depășim vârsta de 30 de ani. După această vârstă pierdem aproape 1% din masa musculară în fiecare an (variază în funcție de nivelul de activitate, factori genetici, dietă). Acest fenomen se numește sarcopenie - pierderea masei musculare”, precizează Jeanine Ivan, pentru Spectacola.
View this post on Instagram
„De ce ne îngrijorează faptul că pierdem din masa musculară pe măsură ce înaintăm în vârstă și de ce este important să ne străduim să creștem cât mai mult masă musculară și să o menținem pe parcursul vieții?
Boala metabolică este, printre altele, și o problemă de sănătate a mușchilor scheletici. Dacă nu avem mușchi scheletici sănătoși, riscăm să devenim rezistenți la insulină, spre exemplu. Este foarte la modă acest subiect în ziua de astăzi și este bine că devenim din ce în ce mai conștienți. Atunci când avem mușchi scheletici sănătoși și dezvoltați prin antrenamente cu greutăți, putem depozita mai multă glucoză în mușchi.
În schimb, dacă nu avem masă musculară, va trebui să secretăm din ce în ce mai multă insulină pentru a regla nivelul glicemiei din sânge (pentru că nu putem depozita multă glucoză în mușchi așa cum ar trebui, deoarece mușchii sunt atrofiați, nesănătoși) și astfel putem deveni rezistenți la insulină și, în timp, apare diabetul de tip doi”, transmite Jeanine Ivan, în exclusivitate pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Lifestyle
Regele Charles a luat o...
Ștefan Mandachi a publicat un...
Universitatea Cluj a strâns un...
Doctor Mihail a explicat de ce...