Ce însemnă dacă vezi sau visezi fluturi. Semnificația spirituală
A vedea sau a visa un fluture poate avea o semnificație mai profundă decât de așteptai.

Transformarea unei omizi în fluture pare ceva magic, ceea ce face ca aceste frumoase insecte înaripate să fie preferatele multora. După cum vă puteți imagina, metamorfoza lor este o metaforă pentru renaștere, dar, simbolismul lor spiritual este mai profund decât atât.


Ce simbolizează fluturele

 

Fluturii reprezintă transformarea la toate nivelurile, au declarat pentru MindBodyGreen Anna Cariad-Barret, ecoterapeutul și coautorul cărții Sacred Medicine of Bee, Butterfly, Earthwor and Spider.

"Fluturii ne arată cum putem ajunge  în interiorul nostru pentru a dizolva vechile forme și morfologii, reconstruindu-ne și evoluând", explică ea, menționând că fluturii ne arată importanța abandonului și a încrederii "ca parte a procesului esențial de creștere și reînnoire".

 


După cum spune autoarea Erika Buenaflor, M.A., în cartea sa Animal Medicine, fluturii simbolizează, de asemenea, renașterea, speranța și curajul. A vedea unul este un semn că se produce o schimbare pozitivă. Fluturele te încurajează să treci prin transformarea ta cu încredere, scrie ea.

La fel ca și noi, omizile nu au cum să știe ce urmează să facă. Dar ele ascultă chemarea lor interioară de a merge în interior, permițând moartea și renașterea, spune Cariad-Barrett. "Fluturii simbolizează, de asemenea, libertatea [...] Eul nostru cel mai adevărat poate zbura întotdeauna liber", adaugă ea.

 

Superstiții în diferite culturi


Culturile din întreaga istorie au făcut o fixație asupra fluturelui și a semnificației sale spirituale. Iată câteva interpretări diferite a ceea ce simbolizează această insectă.

 

În Mesoamerica

Potrivit lui Buenaflor, popoarele din centrul Mexicului, încă de la Teotihuacan, asociau fluturii cu strămoșii lor. În ritul Nahui Ollin al mexicanilor (aztecilor), sărbătoarea lor pentru a onora soarele, "ei ofereau tămâie unei imagini a soarelui dedicată ca un fluture într-un cerc de aur care emitea raze radiante și linii luminoase", spune ea.

Ei credeau că războinicii curajoși deveneau în cele din urmă păsări  sau fluturi după ce mureau, sorbind nectar pentru eternitate.


În cultura nativilor americani 


Diferite triburi de nativi americani interpretează fluturii în felul lor, dar, în general, se crede că aceștia reprezintă schimbarea și transformarea, confortul, speranța și pozitivitatea. În timp ce unii credeau că strămoșii comunicau prin intermediul fluturilor, alții luau prezența acestor creaturi ca pe un semn de bucurie sau de speranță.


Interesant este însă faptul că fluturii negri sunt asociați cu boala în multe culturi nativilor americani.


Creștinism

Deși fluturii nu sunt menționați în Biblie, există o legătură clară între transformarea unui fluture și moartea și renașterea lui Iisus Hristos. La fel cum fluturele intră în crisalidă pentru a renaște, Iisus a fost pus într-un mormânt după crucificare și a renăscut trei zile mai târziu. În plus, creștinismul spune că cei care îl urmează pe Iisus pot renaște, se transformă și se eliberează de păcat.

 

În mitologia celtică


Mitologia celtică consideră fluturii ca fiind un simbol al sufletului. Există o veche zicală irlandeză care spune: "Fluturii sunt sufletele morților care așteaptă să treacă prin Purgatoriu". Se crede că sunt capabili să treacă în alte tărâmuri și reprezintă, de asemenea, transformarea, creația și renașterea.

 

În cultura africană

În cultura africană subsahariană, metamorfoza unui fluture este adesea considerată un simbol al transformării, fie că este vorba de pubertatea feminină sau de schimbări sociale, potrivit studiilor. Simbolismul lor este împletit în multe aspecte ale culturii africane, de la cântece și povești la dans și alte forme de artă.

 

Ce înseamnă dacă vezi sau visezi fluturi

 

Potrivit lui Cariad-Barrett, este important să ne amintim că nu există un singur "adevăr" despre ceea ce înseamnă cu adevărat fluturii. Este vorba despre ceea ce înseamnă ei pentru tine. Așadar, data viitoare când vezi unul în natură sau în vis, ia în considerare cum te fac să te simți.

 


"Ca o conștiință umană colectivă", adaugă Cariad-Barrett, "avem adesea reacții similare și putem învăța din poveștile didactice despre natură - dar, la sfârșitul zilei, întrebarea este: Ce observați despre ciclul de viață al fluturilor și cum vă atinge sufletul?".

Pentru a obține un răspuns mai clar la această întrebare, ea sugerează să țineți un jurnal și să reflectați asupra a ceea ce atinge fluturele în voi și cum se leagă acesta de călătoria voastră personală.

Desigur, având în vedere interpretarea comună a fluturilor care reprezintă transformarea și renașterea, dacă simți aceleași asocieri, ar putea indica faptul că treci printr-o transformare proprie. Dacă visezi în mod constant fluturi, "este timpul să îți desfaci aripile și să explorezi noi aventuri", spune Buenaflor, adăugând: "Cum vei ști dacă îți place sau nu ceva dacă nu încerci?".

 

Autor: Maria Alexandru | Dată: 30 iul, 11:43

HOROSCOP Dragoste 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Oare ce vești ne va aduce Cupidon anul următor?

Zodiile cu cea mai puternică intuiție. Văd chiar prin tine

Cu toții suntem intuitivi într-o oarecare măsură, însă...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Rețetă tradițională: Turtă cu brânză sărată și usturoi

Turta cu brânză sărată și usturoi se prepară foarte...

Rețetă chiftele de pește. Simplu și gustos

Această rețetă de chiftele de pește este delicioasă și...

Bancul zilei: Ud leoarcă

Într-o seară Iţic îl invită pe Ştrul la el acasă să vizioneze împreună un...