Ce însemnă dacă vezi sau visezi fluturi. Semnificația spirituală
Data publicării:
A vedea sau a visa un fluture poate avea o semnificație mai profundă decât de așteptai.

Transformarea unei omizi în fluture pare ceva magic, ceea ce face ca aceste frumoase insecte înaripate să fie preferatele multora. După cum vă puteți imagina, metamorfoza lor este o metaforă pentru renaștere, dar, simbolismul lor spiritual este mai profund decât atât.


Ce simbolizează fluturele

 

Fluturii reprezintă transformarea la toate nivelurile, au declarat pentru MindBodyGreen Anna Cariad-Barret, ecoterapeutul și coautorul cărții Sacred Medicine of Bee, Butterfly, Earthwor and Spider.

"Fluturii ne arată cum putem ajunge  în interiorul nostru pentru a dizolva vechile forme și morfologii, reconstruindu-ne și evoluând", explică ea, menționând că fluturii ne arată importanța abandonului și a încrederii "ca parte a procesului esențial de creștere și reînnoire".

 


După cum spune autoarea Erika Buenaflor, M.A., în cartea sa Animal Medicine, fluturii simbolizează, de asemenea, renașterea, speranța și curajul. A vedea unul este un semn că se produce o schimbare pozitivă. Fluturele te încurajează să treci prin transformarea ta cu încredere, scrie ea.

La fel ca și noi, omizile nu au cum să știe ce urmează să facă. Dar ele ascultă chemarea lor interioară de a merge în interior, permițând moartea și renașterea, spune Cariad-Barrett. "Fluturii simbolizează, de asemenea, libertatea [...] Eul nostru cel mai adevărat poate zbura întotdeauna liber", adaugă ea.

 

Superstiții în diferite culturi


Culturile din întreaga istorie au făcut o fixație asupra fluturelui și a semnificației sale spirituale. Iată câteva interpretări diferite a ceea ce simbolizează această insectă.

 

În Mesoamerica

Potrivit lui Buenaflor, popoarele din centrul Mexicului, încă de la Teotihuacan, asociau fluturii cu strămoșii lor. În ritul Nahui Ollin al mexicanilor (aztecilor), sărbătoarea lor pentru a onora soarele, "ei ofereau tămâie unei imagini a soarelui dedicată ca un fluture într-un cerc de aur care emitea raze radiante și linii luminoase", spune ea.

Ei credeau că războinicii curajoși deveneau în cele din urmă păsări  sau fluturi după ce mureau, sorbind nectar pentru eternitate.


În cultura nativilor americani 


Diferite triburi de nativi americani interpretează fluturii în felul lor, dar, în general, se crede că aceștia reprezintă schimbarea și transformarea, confortul, speranța și pozitivitatea. În timp ce unii credeau că strămoșii comunicau prin intermediul fluturilor, alții luau prezența acestor creaturi ca pe un semn de bucurie sau de speranță.


Interesant este însă faptul că fluturii negri sunt asociați cu boala în multe culturi nativilor americani.


Creștinism

Deși fluturii nu sunt menționați în Biblie, există o legătură clară între transformarea unui fluture și moartea și renașterea lui Iisus Hristos. La fel cum fluturele intră în crisalidă pentru a renaște, Iisus a fost pus într-un mormânt după crucificare și a renăscut trei zile mai târziu. În plus, creștinismul spune că cei care îl urmează pe Iisus pot renaște, se transformă și se eliberează de păcat.

 

În mitologia celtică


Mitologia celtică consideră fluturii ca fiind un simbol al sufletului. Există o veche zicală irlandeză care spune: "Fluturii sunt sufletele morților care așteaptă să treacă prin Purgatoriu". Se crede că sunt capabili să treacă în alte tărâmuri și reprezintă, de asemenea, transformarea, creația și renașterea.

 

În cultura africană

În cultura africană subsahariană, metamorfoza unui fluture este adesea considerată un simbol al transformării, fie că este vorba de pubertatea feminină sau de schimbări sociale, potrivit studiilor. Simbolismul lor este împletit în multe aspecte ale culturii africane, de la cântece și povești la dans și alte forme de artă.

 

Ce înseamnă dacă vezi sau visezi fluturi

 

Potrivit lui Cariad-Barrett, este important să ne amintim că nu există un singur "adevăr" despre ceea ce înseamnă cu adevărat fluturii. Este vorba despre ceea ce înseamnă ei pentru tine. Așadar, data viitoare când vezi unul în natură sau în vis, ia în considerare cum te fac să te simți.

 


"Ca o conștiință umană colectivă", adaugă Cariad-Barrett, "avem adesea reacții similare și putem învăța din poveștile didactice despre natură - dar, la sfârșitul zilei, întrebarea este: Ce observați despre ciclul de viață al fluturilor și cum vă atinge sufletul?".

Pentru a obține un răspuns mai clar la această întrebare, ea sugerează să țineți un jurnal și să reflectați asupra a ceea ce atinge fluturele în voi și cum se leagă acesta de călătoria voastră personală.

Desigur, având în vedere interpretarea comună a fluturilor care reprezintă transformarea și renașterea, dacă simți aceleași asocieri, ar putea indica faptul că treci printr-o transformare proprie. Dacă visezi în mod constant fluturi, "este timpul să îți desfaci aripile și să explorezi noi aventuri", spune Buenaflor, adăugând: "Cum vei ști dacă îți place sau nu ceva dacă nu încerci?".

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: flururi  fluture  spiritual  vis 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel