Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion. Părintele Vasile Ioana: „Cum te prinde secunda aia, așa îți merge tot anul” / Video
Data publicării:
Părintele Vasile Ioana a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să facem în noaptea de Revelion.

Ne apropiem cu pași repezi de anul 2024. Doar câteva ore ne mai despart până la noaptea dintre ani, iar majoritatea dintre noi ne gândim cu speranţă la ceea ce ne aduc zilele care urmează, dar și ce ne-a oferit anul 2023.

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion

Noaptea care marchează trecerea dintre ani poartă cu ea o semnificație deosebită. Este un moment în care reflectăm asupra tuturor experiențelor trăite în decursul anului, atât cele plăcute, cât și cele mai puțin plăcute. Cu toate acestea, cel mai important aspect al acestei nopți este orientat către viitor, fiind momentul în care ne formulăm planuri pentru anul nou ce se anunță.

Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, părintele Ioana Vasile ne-a dezvăluit că în noaptea de Revelion, la 23:30, trebuie să ne așezăm în genunchi și facem o rugăciune de mulțumire către Dumnezeu.

„Noaptea dintre ani este prilejul perfect pentru a mulțumi lui Dumnezeu alături de faptul că petreci cu cei dragi, că te vezi la o masă cu prietenii dragi. În noaptea de Revelion, la 23:30, părăsești petrecerea discret, dacă ești departe, la un hotel sau oriunde altundeva și faci rugăciune de mulțumire către Dumnezeu «Doamne, îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai oferit anul acesta», pentru ca miezul nopții să te prindă în rugăciune.

Eu am crescut în casa bunicilor mei, lângă Câmpina și ne așezam în genunchi la 23:40 și ne ridicam din genunchi la 00:10 în noaptea dintre ani. În perioada aceea făceam Acatistul Mântuitorului Hristos”, ne-a dezvăluit părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Câte zile nu ai voie să speli după Crăciun, dar și după Bobotează. Părintele Vasile Ioana: „Este greșit. Nu scrie nicăieri” / VIDEO

„Bunicul spunea că așa cum te prinde noaptea, așa îți merge tot anul”

De-a lungul celor 20 de ani de când este preot, Vasile Ioana a observat o creștere constantă a participării oamenilor la biserică în noaptea dintre ani. Părintele încurajează credincioșii să se apropie de Dumnezeu în această noapte specială, să se roage și să-și exprime recunoștința pentru tot ce au primit în anul care tocmai se încheie. El subliniază că, deși formulăm diverse cereri, Dumnezeu cunoaște mai bine decât noi ce este cu adevărat benefic pentru noi.

„Acum, oamenii vin la biserică în noaptea dintre ani. De 20 de ani, de când sunt preot, biserica noastră este plină. Oamenii vin la biserică. La 23:30 facem acatistul Domnului Hristos de mulțumire și ne prinde noaptea când încep bubuielile, în genunchi. Bunicul spunea că așa cum te prinde noaptea, așa îți merge tot anul, cum te prinde secunda aia și atunci e bine să te prindă în genunchi și spunem «Doamne dă-mi tu ce știi că am eu nevoie». Noi cerem tot felul de lucruri, dar el știe mai bine.

Cum cere copilul cuțitul mamei, iar mama nu i-l dă, chiar dacă el se supără. De aceea e bine să ne prindă noaptea dintre ani în genunchi, în fața Domnului și apoi să fie bucuria aceea. Asta este recomandarea mea. Haideți să ne așezăm în genunchi pentru că e bine să o facem!”, a declarat părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel