Cele mai eficiente modalități prin care puteți să economisiți apa
Data publicării:
Apa curată este una dintre cele mai prețioase resurse limitate, așa că este firesc să dorim să învățăm cum să reducem consumul de apă acasă. Cu o câteva trucuri simple în viața de zi cu zi, acest lucru este foarte ușor de făcut.

Iată care sunt cele mai simple modalități prin care puteți să economisiți apa:

1. Faceți un duș în loc de o baie

Pentru a face o baie se consumă, în medie, 80 de litri de apă, în timp ce un duș de patru minute consumă aproximativ 48 de litri. Dacă trebuie să faceți baie, nu umpleți cada până sus - fiecare centimetru în plus înseamnă aproximativ cinci litri de apă.

 

2. Instalați un cap de duș eficient

Capetele de duș obișnuite pompează aproximativ 12 litri de apă pe minut, iar unele dușuri puternice pot folosi chiar mai multă apă decât băile (dacă aveți tendința de a face dușuri lungi). Instalarea unui cap de duș ecologic poate reduce la jumătate consumul de apă.

 

3.Udați cu atenție plantele

Pentru a preveni evaporarea apei în timpul zilei, udați plantele de exterior numai dimineața sau noaptea și asigurați-vă că apa este îndreptată spre sol, astfel încât să ajungă la rădăcini în loc să se piardă pe frunze.

 

4.  Închideți robinetele

Poate părea evident, dar mulți dintre noi se fac vinovați de faptul că lasă să curgă pe scurgere apa care ar putea fi folosită mai bine în altă parte. Dacă așteptați mereu ca apa să se răcească înainte de a umple un pahar, de ce nu umpleți un ulcior și păstrați-l în frigider, astfel încât să fie mereu rece și gata de băut? Sau, în baie, umpleți un bol mic (nu toată chiuveta) atunci când vă bărbieriți, astfel încât să nu mai fiți nevoit să lăsați apa să curgă.

5. Luați-vă un rezervor de apă

Profitați la maximum de vremea îmbibată cu un rezervor de apă, care colectează apa de ploaie, astfel încât să o puteți folosi pentru a vă hrăni grădina. În funcție de cât de mult spațiu în aer liber aveți, puteți colecta până la 350 de litri de apă de ploaie.

 Cum economisești apă utilizând mașina de spălat

A fi mai eficient atunci când folosești mașina de spălat este una dintre cele mai bune metode de a economisi apa acasă. În loc să speli hainele doar pentru că ai câteva articole care necesită curățare, lăsă-le până când vei avea suficiente rufe pentru o încărcare completă. Gândește-te la cantitatea de apă pe care o reduci, având mai puține spălări într-un an de zile!

De asemenea, alege programe de spălare rapide și la temperaturi cât mai joase - care vor economisi în același timp și apă și electricitate. Poți trata în prealabil petele și mirosurile încăpățânate, potrivit rte.ie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: apa  economisire 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel