Cinci greșeli pe care le faci atunci când cureți televizorul. Încearcă să le eviți
Data actualizării:
Data publicării:
Televizorul tău are nevoie de o curățare bună din când în când pentru a evita să adune mult praf și să fie acoperit de amprente unsuroase. S-ar putea să credeți că este o treabă simplă - doar o chestiune de a-l șterge cu o cârpă umedă și ați terminat. Din nefericire, puteți face totuși unele lucruri greșit atunci când curățați televizorul. Încercați să evitați aceste cinci greșeli de acum încolo.

Încercați să evitați aceste cinci greșeli atunci când curățați televizorul

1. Cârpă de vase

Folosiți o cârpă de vase standard pentru a curăța televizorul? Dacă da, este mai bine să o schimbați cu o cârpă din microfibră. Aceste șervețele sunt special concepute pentru a șterge murdăria de pe sticlă, ecrane, telefoane mobile și lentilele camerelor foto. Cel mai mare avantaj al unei cârpe din microfibră este că nu lasă dungi sau zgârieturi pe ecranul de sticlă.

2. Lichide

Lichidele pot provoca daune serioase ecranelor LCD, LED și cu plasmă, mai ales dacă lichidul conține amoniac, alcool sau acetonă. Cel mai bine este să curățați ecranul cu o cârpă uscată din microfibră. Frecați de câteva ori urmele de degete unsuroase, iar acestea vor dispărea aproape imediat. Dacă petele persistă, atunci folosiți un agent de curățare special conceput pentru curățarea ecranelor de sticlă, cum ar fi televizoarele, telefoanele mobile și monitoarele de calculator.

3. Pulverizare

Sunteți o persoană care pulverizează detergentul direct pe ecran? Atunci ar fi bine să scapi imediat de acest obicei. Televizoarele de modă veche pot rezista adesea la puțină apă, deoarece au un strat de sticlă. Cu toate acestea, nu pulverizați niciodată detergentul direct pe ecran. În schimb, pulverizați-l pe o cârpă din microfibră și apoi ștergeți-o peste ecran. Atunci când pulverizați lichidul direct pe ecran, există posibilitatea ca acesta să se scurgă în interiorul televizorului, ceea ce poate provoca daune serioase.

4. Telecomandă

Telecomanda merită, de asemenea, o bună curățare din când în când. O mulțime de bacterii pot pătrunde în telecomandă. Folosiți șervețele de curățare dezinfectante, dar mai întâi scoateți bateriile, deoarece umiditatea din șervețele le poate afecta și pe acestea.

5. Difuzoare

Majoritatea televizoarelor din ziua de azi au difuzoare încorporate. Acestea trebuie, bineînțeles, să fie și ele incluse atunci când vă curățați televizorul. Nu le curățați cu o cârpă umedă, deoarece lichidul se poate scurge înăuntru și poate provoca daune. Folosiți un aspirator pentru a îndepărta cu ușurință tot praful și alte impurități de pe difuzoare, potrivit tips-and-tricks.co

Cel mai bun mod de a curăța cu adevărat chiuveta dumneavoastră

Curățarea chiuvetei

Săpunul de vase, bicarbonatul de sodiu, degresantul: toate acestea sunt mijloace pe care le folosim pentru a ne păstra bucătăria curată. O curățare temeinică o dată pe săptămână și bucătăria arată din nou proaspătă ca o margaretă. Cel puțin, așa credem noi. Se pare că întotdeauna am sărit o parte. Pe TikTok există trucuri care vă arată cum să vă curățați cu adevărat chiuveta complet .

Săriți peste anumite părți

Bineînțeles că este important să goliți regulat scurgerea, să spălați bine chiuveta și să scoateți robinetul din când în când. Dar asta nu este tot dacă urmărești o chiuvetă complet curată. TikTok-ul ne-a arătat o parte a chiuvetei pe care o sărim întotdeauna în timpul curățeniei. V-ați gândit deja la acest lucru?

Canalizare murdară

Chiuveta pare întotdeauna curată și lucioasă. Din păcate, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Acesta procedează la deșurubarea scurgerii de la chiuvetă, iar sub aceasta se află destul de multă mizerie. Pentru prima dată se îndepărtează mai întâi cu o cârpă, iar apoi se curăță complet scurgerea cu o periuță de dinți veche și niște abraziv. Apoi se clătește niște bicarbonat de sodiu și apă caldă prin scurgere și înșurubează capacul la loc. Este nevoie de ceva efort, dar apoi ai o chiuvetă ultra curată în bucătărie.

Atenție!!!

Înainte de a alerga la bucătărie pentru a curăța chiuveta, este util să luați o găleată. Apa se scurge atunci când deșurubați scurgerea. E bine de știut! Vom avea grijă de chiuveta noastră mult mai des. Dacă aveți multe probleme cu muște în bucătărie, este bine să vă uitați ce se ascunde sub scurgerea chiuvetei!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   curat  sfaturi  televizor 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel