Cinci plante care atrag norocul și prosperitatea. Trebuie să le ai neapărat în casă, spun experții
Data publicării:
Există câteva plante care nu doar că au un rol bine definit în bucătărie, dar aduc și noroc.

Știm cu toții că anumite ierburi sunt ingrediente cheie în cele mai bune mâncăruri. Nu numai că sunt bune pentru gătit, dar aceste elemente, care sunt foarte ușor de găsit atât în supermarketuri, cât și în natură, pot fi folosite și în scopuri de vindecare și spirituale. De asemenea, câteva dintre ele sunt considerate bune pentru atragerea norocului. Fie că ești în căutarea prosperității, a protecției sau pur și simplu ai nevoie de puțină stare bună în viața ta, aceste plante te pot ajuta, potrivit Bestlife.

Iată care sunt plantele ce aduc noroc:

1. Busuioc

Busuiocul este una dintre cele mai populare ierburi din bucătărie gospodinelor, dar este și în topul listei celor care pot aduce puțin noroc în viața ta. 

"Se crede că aduce noroc, prosperitate și protecție și este asociat cu energia pozitivă", spune Ayales, specialist.

Când vine vorba de ritualuri și manifestări, busuiocul este adesea folosit pentru a aduce noroc pe partea de finanțe. Charlotte King, astrolog radiofonic în cadrul emisiunii Bob and Sheri Show, spune că busuiocul era deseori dăruit cuplurilor proaspăt logodite pentru a le binecuvânta viitorul cu prosperitate. Folosirea busuiocului și a altor ierburi la nunți datează încă din anul 800 î.Hr. Potrivit blogului The Sage, o mireasă romană purta busuioc în buchetul ei pentru a aduce noroc și fertilitate. 

Citește și: Elementele Feng Shui care aduc dragostea și fidelitatea în cuplu. Anca Dimancea: „Se pun neapărat în dormitor”

2. Menta

Dacă ai nevoie de noroc, te poți orienta și spre mentă. Se spune că această plantă versatilă aduce creștere financiară și prosperitate.

"Adăugați mentă în mâncăruri și băuturi, pentru că acest lucru va aduce noroc tuturor celor care se bucură de aceste preparate. Menta este un must-have pentru toate lucrurile legate de bani. De asemenea, o poți așeza prin casă pentru a scăpa de orice negativitate sau energie nedorită.”, mai spune un astrolog. 

3. Scorțișoara

Scorțișoara se găsește în majoritatea bucătăriilor. Nu numai că miroase frumos, dar specialiștii explică faptul că va adăuga, de asemenea, energie și entuziasm și un pic de forță oricărui obiectiv pe care dorești să-l stabilești în viața ta.

"Este ca un fel de cristal de cuarț al tărâmului ierburilor, în sensul că îmbunătățește totul în viața ta", spune Garbis.

În timp ce este folosit în atât de multe rețete și are o serie de beneficii pentru sănătate, este, de asemenea, ceva ce ai nevoie să ai parte de noroc. "Se crede că scorțișoara atrage bogăția, succesul și energia pozitivă", spune Ayales. "Este adesea folosită în vrăji sau ritualuri pentru bani pentru a aduce noroc financiar".

Te-ar putea interesa și: Beneficiile uimitoare ale laptelui pentru organism. Mihaela Bilic: „O formulă miraculoasă. Eu nu beau apă, beau lapte”

4. Mușețelul

Mușețelul este bun pentru corp și pentru minte. Este asociat cu relaxarea, pacea și energia pozitivă, spune Ayales pentru Best Life.

Întreaga floare poate fi folosită pentru a aduce noroc și avere, sau o poți presăra pur și simplu în jurul obiectelor, pentru a-ți manifesta dorințele, explică Garbis. 

Este adesea folosit în ritualurile de vindecare și, dacă nu îl bei, poți pune câteva frunze într-un săculeț. King spune că se crede în mod special că aduce noroc în demersurile profesionale ale cuiva.

5. Lavanda

Lavanda este o plantă cu efecte liniștitoare și, pe lângă faptul că este un parfum popular pentru lumânări și produse de îngrijire corporală, este cunoscută și ca fiind bună și pentru noroc. 

"Este o plantă liniștitoare cu proprietăți antistres și stimulează starea de bine", spune King.

"Tehnicile Feng Shui creda că păstrarea plantelor de lavandă în apropiere, nu numai că aduce noroc, dar oferă și protecție împotriva energiei negative", spun specialiștii.

VEZI și: Cinci locuri în care nu ar trebui niciodată să amplasezi coșul de gunoi. Greșeala pe care o fac mulți oameni


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: beneficii  busuioc  menta  musetel  noroc  plante 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel