Ciocolata, nocivă pentru rinichi. Manu: Ai voie să mănânci o bucățică de ciocolată, cu o condiție. În anii ‘90 oamenii își pierdeau rinichiul, erau operați de două-trei ori pe aceleași rinichi
Ce efect nociv are ciocolata pentru rinichii noștri. Ce trebuie să mănânci imediat după ce ai consumat ciocolată, pentru a nu avea probleme.

Știți că în copilărie ne certau părinții - nu bea apă că vei răci sau nu bea apă dacă ești transpirat.

Ei bine, medicul Rucsandra Manu a demontat acest mit și spune că "un copil transpiră oricum. Pentru că un copil aleargă, un copil trebuie să facă mișcare și el va transpira".

"Și dacă un copil transpiră pierde lichide. Dacă nici nu bea lichide, urina lui va fi și mai concentrată. 

 

Mai mult decât atât, trebuie să-i învățăm pe copii de când sunt mici să meargă regulat la toaletă, să urineze.

Să nu stea cu vezica urinară foarte plină, cum o fac adesea pentru că se joacă", a mai spus medicul urolog. 

Ce se întâmplă dacă stai cu vezica plină. "Excesul de ciocolată duce la formare de pietre"

 

"Stând cu vezica urinară plină, favorizează infecțiile urinare și infecțiile urinare favorizează și ele litiază. Deci și copiii de când sunt mici trebuie învățați. Trebuie să consume lichide, să urineze la timp, să mănânce din toate cât un pic. 

Excesul de ciocolată duce și el la formare de pietre. Dar niciodată, eu am tratat foarte mulți copii cu litiază și n-am spus de astăzi înainte nu mai ai voie să mănânci ciocolată.

Ai voie să mănânci o bucățică de ciocolată cu condiția că bei și o un fresh de portocale, că mănânci o banană, că mănânci un măr în fiecare zi și atunci vom avea copii", a declarat dr. Rucsandra Manu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie urologică - în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Data: 23 sep 2023, 13:33
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ciocolata  rinichi  urologie 

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Cele 3 cancere care dau metastaze cerebrale. Testul care îți arată dacă ai metastaze. Vlad Ciurea: Sunt foarte periculoase. Pleacă de la o tumoare nedepistată și ajung direct în creier

Codin Maticiuc. Captură video: YouTube/Acasa La Maruta

Codin Maticiuc, despre problema fiicei sale, Smaranda: „E genul de boală care se întâmplă 1 la un milion de cazuri și care nu poate fi tratată”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici

Gina Pistol a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre Smiley: „Este singurul bărbat din viața mea care mi-a făcut asta” / Video

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh, o stea în devenire a folclorului românesc. Fiica lui Christian Sabbagh se lansează în muzică: „În curând va lansa prima ei melodie”/ EXCLUSIV

Irina Fodor, Alexia Eram/ sursa Instagram

Alexia și Aris Eram, penalizați de Irina Fodor la America Express. Fiica Andreei Esca a izbucnit în lacrimi: „Am crezut că înnebunesc”

Dr. Mihail, captură video TikTok

Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume alcool. Dr. Mihail, avertisment dur: „Absolut interzis. Următorul pas este ciroza”

Bogdan de la Ploiești

Bogdan de la Ploiești, pus la zid, după ce a refuzat să facă poze cu fanii: „Andra, care e vedetă internațională, s-a oprit, iar el nu a făcut-o”

Vlad Ciurea, captură video Youtube

Ingredientul cel mai periculos pentru organism. Medicul Vlad Ciurea avertisment pentru români: „Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul!”

Cătălin Bordea, Micutzu, captură video Youtube

Cătălin Bordea a aflat din presă faptul că Livia l-a înșelat. Cum a reacționat Micutzu când a auzit: „Era mai agitat decât mine”

Sursa foto: Andra, instagram

Andra, mesaj pentru cei care au sărit să o critice că nu știe imnul României: „Nu poți risca. Suntem oameni, avem emoții”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Dan Bittman, atac către show-urile de talente din țara noastră: „E o minciună”. A fost jurat la o astfel de emisiune

sursa foto: Elvira Deatcu, Facebook

Elvira Deatcu, poveste de dragoste ca în filme: “M-am îndrăgostit! Am simțit acei fluturași, ceva ce nu mai simțisem până atunci”Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85...

Cele DOUĂ ZODII cu noroc în DRAGOSTE în 2024

Horoscop 2024. Care sunt zodiile avantajate de Cupidon?