Bianca Drăgușanu a răbufnit după scandalul cu Gabi Bădălău. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi: „Se exagerează incredibil”
Jeanine Ivan, antrenor de fitness, a acceptat interviul din partea Spectacola, după ce am întrebat-o cum se raportează ea față de femeile de peste 40 de ani care îi calcă pragul în sala de sport.
Specialista prezintă cele mai importante beneficii ale mersului la sală sau sportului, descifrând și câteva mituri care au devenit preconcepții în cazul multor persoane.
De exemplu, Jeanine Ivan neagă ideea că, dacă mergi la sală ca femeie, îți pierzi din feminitate sau te mărești prea mult. Ea transmite că, făcute corect, orice exerciții cu greutăți sau fără nu contribuie decât direct la sănătatea și performanța oricărei femei.
Jeanine Ivan oferă sfaturi pe pagina personală de Instagram, corectând multe dintre exercițiile executate greșit mai ales de amatori.
Vezi această postare pe Instagram
Efortul încurajează arderea de calorii, și chiar dacă adaugi masă musculară, aceasta este mai densă, așezându-se altfel pe corp, spune Jeanine Ivan. Iluzia că femeile care practică sport cu greutăți devin „prea late sau mari”, spune ea, este doar un mit.
„Legat de metabolism, atunci când avem mai multă masă musculară, avem un metabolism mai rapid, adică ardem mai multe calorii fără să facem nimic în plus, deoarece țesutul muscular este un țesut activ. Corpul nostru arde calorii doar pentru a-l menține. Astfel, vei putea mânca mai mult, nu va fi nevoie să te înfometezi pentru a pierde în greutate și vei avea un metabolism mai sănătos”, spune Jeanine Ivan, pentru Spectacola.
„Nu putem să nu menționăm și îmbunătățirea aspectului fizic atunci când vorbim despre creșterea masei musculare. O persoană cu mai multă masă musculară arată mai bine deoarece țesutul muscular este mult mai dens decât grăsimea. Un kilogram de masă musculară ocupă mai puțin spațiu decât un kilogram de grăsime. Deci, chiar dacă pierdem 2 kg de grăsime și punem 2 kg de masă musculară, greutatea pe cântar nu se va modifica, dar vom arăta mai bine, vom fi mai "mici" deoarece masa musculară este mai densă și ne vom îmbunătăți sănătatea din toate punctele de vedere discutate”, mai spune ea, în exclusivitate pentru Spectacola.
Vezi această postare pe Instagram
Antrenoarea mai transmite că în momentul în care depui efort se emană endorfine - care contribuie la combaterea depresiei. Mai mult, circulația alertă a sângelui face minuni: de la luatul unor decizii mai rapid, până la o mai bună funcționare a creierului.
„O masă musculară mai mare este, de asemenea, asociată cu o sănătate mentală mai bună, datorită endorfinelor eliberate în creier în urma antrenamentelor, dar și datorită îmbunătățirii circulației sanguine la nivelul creierului, ceea ce va duce la o funcție cognitivă îmbunătățită. Antrenamentele cu greutăți reduc, de asemenea, stresul și îmbunătățesc stima de sine datorită aspectului fizic mai plăcut pe care îl obținem. Astfel, persoanele cu mai multă masă musculară se confruntă mai rar cu probleme de sănătate mentală precum anxietatea și depresia”, spune Jeanine Ivan, pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Lifestyle
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...