Cum afli doar uitându-te în oglindă ce culori ți se potrivesc. Mariana Romanică: „Acesta este cel mai simplu truc” / VIDEO
Data publicării:
Mariana Romanică, consultant de imagine, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola, DC News și DC Medical, unde a explicat cum ne putem da seama ce culoare ni se potrivește.

Invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, Mariana Romanică, consultant de imagine, ne-a dezvăluit cum ne putem da seama ce culoare ni se potrivește.

Specialista a explicat că există o întreagă știință pentru a afla ce culori ți se potrivesc și a menționat că există un test specializat numit „Analiza cromatică”. Ea a adus cu ea o parte din acest test pentru a ilustra procesul. Testul se concentrează pe identificarea culorilor care se armonizează perfect cu trăsăturile cromatice ale fiecărei persoane.

„Pentru partea de cromatică există o întreagă știință ca să afli ce culori ți se potrivesc și un test de culoare specializat, denumit «Analiza cromatică». O parte din test l-am adus cu mine pentru a putea exemplifica despre ce este vorba. În general se referă la identificarea acelor culori care sunt în deplină armonie cu tine din punct de vedere al trăsăturilor tale cromatice.

Principiul este foarte simplu. Ca să ne îmbrăcăm în culorile potrivite ar trebui să oglindim în partea de jos culorile din partea de sus, dar nu doar culorile, ci și trăsăturile cromatice ale culorilor noastre, dar bineînțeles că pentru asta trebuie să înțelegem acele trăsături cromatice și acolo apare expertul în culoare care poate să te ajute, să îți explice în termeni foarte simpli și să îți dea și soluții vestimentare pe care le poți aplica din ziua 1. Aici mă refer la palete cromatice. Sunt niște avantaje pe care le porți în poșetă și ai culorile tale înăuntru, dar și un mod de asortare unic pentru tine în funcție de culorile pe care le ai”, a spus Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Mariana Romanică, consultant de imagine, a precizat că acest test se face, bineînțeles, pe tenul curat, fără machiaj.

„Aceste culori replică trăsăturile mele naturale, adică avem un contrast foarte mare între ele, cum și eu am contrast între piele și ochi, sprâncene și păr. Sunt culori reci, pentru că subtonul pielii mele este rece. Dacă iau o altă paletă care este caldă, ea arată bine cu sacoul meu, dar nu se mai încadrează cu trăsăturile mele pentru că nu le mai duplică. Testul se face, bineînțeles, fără machiaj. Analizăm trăsăturile naturale, analizăm cum le schimbi, cum le transformi dacă ți-ai vopsit părul de exemplu. Putem să vedem dacă acea culoare de păr este bună sau nu și facem consultanță pentru culoarea părului și în final aflam tipologia ta de culori”, a declarat Mariana Romanică.

Cum afli doar uitându-te în oglindă ce culori ți se potrivesc

Specialista a oferit și un truc pe persoanele care vor să afle singure, din confortul casei, ce culoare li se potrivește. Mariana Romanică a dezvăluit că identificarea culorilor care se potrivesc fiecărei persoane poate fi realizată printr-o simplă analiză în oglindă. 

„Există modalități prin care poți să îți dai seama ce fel de culori ți se potrivesc. E foarte simplu dacă te uiți în oglindă. Dacă părul tău este închis la culoare, atunci o să îți stea bine cu nuanțe la fel de închise cum este culoarea părului tău. Dacă ai ochi albaștri și buzele roz natural, atunci e clar că poți să introduci nuanțele de albastru și nuanțele de roz, chiar și purtate împreună în garderoba ta. Dacă ai ochi albaștri, buzele roz natural și părul șaten cenușiu, asta s-ar traduce într-un albastru, roz și gri și deja avem o paletă de culori care se construiește aici.

Dacă ai pielea măslinie, ochii verzi și părul șaten, deja ne ducem într-o altă paletă de culori care includ nuanțe de verde, dar și culori soft, pentru că acolo avem o altă imagine la care ne raportăm. Deci cel mai simplu truc este să te uiți în oglindă și să pornești de la culorile pe care le vezi în oglindă și de acolo să construiești”, a mai precizat Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

 


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel