Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Pentru a te bucura de o masă perfectă, este nevoie să pui la punct și să gândești cât mai bine fiecare aspect. De la decorul mesei, platingul preparatului și mâncarea propriu-zisă, până la selectarea băuturii potrivite, toate aceste detalii te vor ajuta să ai parte de un răsfăț pe cinste. Astfel, dacă atunci când vine vorba de fripturi, știi cu siguranță ce tip de vin să alegi, când vine vorba de o salată, poate ai anumite dubii. Pentru a clarifica acest lucru, chef Joseph Hadad a dezvăluit care este băutura care trebuie savurată alături de acest preparat fresh.
„Chiar dacă în mod normal suntem obișnuiți să facem pairing de vin cu brânzeturi sau mâncăruri complexe, cu gust bogat, precum cele cu carne sau chiar și pastele, mai rar ne gândim cum să asortăm un vin la o salată. Însă nici acest fel de mâncare universal și atât de îndrăgit nu trebuie omis.
Poate că la prima vedere ați spune că un prosecco sau un vin alb fresh ar fi cea mai bună combinație, însă și în cazul salatelor, gusturile sunt mult mai complexe și împerecherile trebuie să țină cont de anumite aspecte.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Citește și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de chifle din linte. Sunt o variantă foarte bună pentru cei care țin post
Astfel, un criteriu de bază care te va ajuta să alegi vinul ideal pentru salata ta este dressingul, spune Joseph Hadad, care dezvăluie faptul că în funcție de aciditatea sa, ne putem da seama dacă trebuie să fie unul mai dulce sau mai sec.
„Deși diversele ingrediente ale salatei trebuie luate în calcul, cel mai important este să se țină cont de dressing-ul acesteia, având în vedere că acolo se află, de obicei, aciditatea și touch-ul final, care învăluie fiecare ingrediente. Iar în funcție de aciditate, se alege vinul potrivit. De exemplu, o salată cu dressing bazat pe oțet va merge bine cu un vin sec, fără a se copleși unul pe celălalt.
Astfel, dressing-urile pe bază de oțet balsamic sau zeamă de citrice se combină perfect cu vinuri albe seci, precum cabernet sauvignon sau sauvignon blanc. Pe de altă parte, dacă folosiți un dressing mai puțin acid, pe bază de tahini sau chiar humus, atunci în pahar puteți turna vinuri cu o corpolență mai mare și ceva mai acide, precum un pinot gris, un Bordeaux alb sau zinfandel roșu.”, a continuat acesta.
VEZI și: Cea mai rapidă rețetă de pizza pe care trebuie să o încerci. Este gata în doar 10 minute / video
Seria exemplelor continuă, iar Joseph Hadad a mai oferit și alte câteva variante ideale pentru fiecare dressing existent pentru salate.
„Dressing-urile cremoase și mai puțin acide se potrivesc cu vinuri taninoase, cu un gust ușor amar. Astfel dacă salata este completată de un sos pe bază de smântână, brânză sau maioneză, alături merge un vin precum un malbec sau un syrah.
Dacă folosiți un sos picant precum mierea cu chili sau un dressing thai pe bază de unt de arahide, atunci pentru vinuri ar trebui să vă gândiți la ceva care să echilibreze acest gust, cum ar fi vinuri acide și mai dulci, precum un riesling.
Iar dacă dressing-ul este pe bază de fructe, cum ar fi fructe de pădure zdrobite sau oțet din zmeură, de exemplu, atunci nu ar strica să scoateți din frigider o sticlă de rose fructat și el.”, mai scrie el.
Citește și: Alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa. Mihaela Bilic: „Este miraculos la acest capitol”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Mi-Th Influencer, emisiunea...