Cum îți îngrijești animalele de companie în timpul verii. Cele mai bune sfaturi
Data publicării:
Atunci când temperaturile cresc, trebuie să luați anumite măsuri de precauție pentru a vă proteja animalul de companie. Fie că este vorba de o plimbare în aer liber, de o plimbare cu mașina sau pur și simplu să vă jucați în parc, este important să vă păstrați prietenul blănos în siguranță și sănătos. Iată câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de animalul dvs. de companie în timpul verii.

1. Atenție la aceste simptome în caz de caniculă în timpul verii

În timpul unui val de căldură, animalele dumneavoastră de companie ar putea suferi gâfâieli excesive, ritm cardiac crescut și salivare. În astfel de cazuri, dacă sunt ținute în aer liber, asigurați-vă că se odihnesc la umbră sau pur și simplu mutați-le în interior și lăsați-le să se relaxeze într-un loc răcoros și uscat, cu multă apă proaspătă și curată.

2. Nu vă lăsați niciodată animalul de companie în mașină

Evitați să vă țineți animalul de companie într-o mașină închisă, deoarece poate duce la insolație și sufocare. Într-o zi normală, temperatura din interiorul unei mașini poate ajunge până la 40 de grade Celsius în 10 minute și până la 120 de grade Celsius dacă este lăsată în lumina directă a soarelui. Așadar, chiar dacă credeți că va dura doar câteva minute, este strict interzis. Dacă vă plimbați cu animalul dvs. în mașină, luați cu dvs. apă și un bol. Luați-vă animalul de companie cu dumneavoastră atunci când părăsiți mașina.

 

3. Protejați-l de paraziți

Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este protejat de căpușe, purici și păduchi. Căpușele sunt cele mai active în lunile martie până la jumătatea lunii mai și de la jumătatea lunii august până în noiembrie. Căpușele sunt active în orice moment în care temperatura este peste punctul de îngheț. Este recomandat să aveți la îndemână un spray special, care ține căpușele și puricii la distanță.

4. Păstrați răcoroase lăbuțele animalului dvs. de companie

Când soarele este sus, suprafețele precum asfaltul sau metalul pot deveni foarte fierbinți! Plăcile de beton, cum sunt cele folosite la realizarea unui pavaj, sunt expuse direct la lumina soarelui. Betonul absoarbe căldura și o stochează, eliberând-o în același timp încet. Din cauza faptului că betonul reține căldura, placa devine foarte fierbinte, ceea ce poate, la rândul său, să ardă lăbuțele animalelor dumneavoastră de companie. Încercați să vă feriți cățelul de asfaltul fierbinte; nu numai că poate arde lăbuțele, dar poate crește și temperatura corpului și poate duce la supraîncălzire. Păstrați-le întotdeauna lăbuțele curate și uscate.

5. Îngrijirea animalului de companie

Vă simțiți curat și fresh după ce ieșiți de la duș? Animalul tău de companie se simte la fel. Îngrijirea de bază include spălarea blănii și perierea acesteia și poate include, de asemenea și tăierea unghiilor. Verile cer, de asemenea, o tunsoare răcoroasă pentru animalele de companie. Ulterior, blana animalului dvs. de companie este concepută de natură pentru a-l menține răcoros în timpul verii și cald iarna. Optând pentru o tunsoare completă, interveniți în reglarea integrată a temperaturii lor. Este o idee bună să vă îngrijiți regulat animalele de companie, deoarece acest lucru le ajută să rămână relaxate.

6. Urmăriți greutatea animalului de companie

Multe animale de companie au tendința de a se îngrășa câteva kilograme în timpul lunilor de iarnă. Vara este momentul perfect pentru a le crește nivelul de exerciții fizice și pentru a le pune în formă maximă. Scoate-ți animalul de companie la plimbare dimineața devreme sau seara târziu. Această perioadă este perfectă pentru a vă plimba animalele de companie, pentru a evita lumina directă a soarelui și, de asemenea, pentru că aerul este mai răcoros și liniștitor atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dumneavoastră de companie, potrivit timeofindia.com

 

7. Importanța unei vizite la veterinar în timpul verii

Dacă animalul dvs. de companie prezintă semne de deshidratare sau de salivare și gâfâială excesivă, vă rugăm să îl duceți de urgență la veterinar și să îl consultați. Dacă observați semne de febră sau vărsături, sunați medicul veterinar și explicați-i simptomele, deoarece febra căpușelor este un eveniment comun dacă căpușele sunt lăsate  pe animalul dvs. de companie. 
Vara poate fi dură pentru animalele noastre de companie, dar și pentru noi, dar necesită doar puțină gândire și atenție. Aveți grijă de animalul dvs. de companie așa cum ați avea grijă de un copil mic, protejați-l de prea multă căldură și de alte pericole de vară și totul ar trebui să fie bine.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: animal  ingrijire  vara 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel