Cum ne îngrijim corect unghiile acasă. Vera Varvara: „Asta e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele”
Data publicării:
Vera Varvara, nail artist, a fost invitata Georgianei Ioniță - Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Vera Varvara, nail artist, a fost invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță - Toader, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit cele mai importante trucuri și sfaturi pe care orice femeie trebuie să le știe, când vine vorba de o îngrijire cât mai corectă a unghiilor. În primul rând, specialista a demontat mitul conform căruia putem schimba cursul firesc prin care unghiile sau cuticulele cresc. Aceasta explică că, asemenea părului, și unghiile se regenerează la câteva luni, motiv pentru care nu putem schimba acest curs firesc, oricât de mult ne-am dori asta. 

„Unghiile fac parte din corpul nostru, se autoregenerează mereu. Unghia se regenerează cam odată la 4-5 luni complet, adică unghia ta va fi nouă după ce ți-au făcut manichiura la salon, în jumătate de an maxim. Nu există să schimbi circuitul acesta. Se mai spune că poți să te dai cu soluții ca să nu-ți mai crească cuticulele, nu există, corpul nostru este atât de deștept încât se regenerează singur, nu putem schimba acest proces natural.”, a explicat Vera Varvara, nail artist, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

Citește și: Ce manichiură se poartă în primăvara 2023. Secretul unghiilor perfecte

Gelul, terapie pentru persoanele care își rod unghiile

Mai mult, unghiile cu gel nu sunt folosite de toate persoanele doar pentru aspectul extrem de frumos, ci și drept terapie. Extrem de multe doamne sau domnișoare au obiceiul de a-și roade unghiile, astfel încât nu reușesc să scape de acest lucru prin alt mod, explică Vera, care a întâlnit de-a lungul timpului mai multe astfel de cazuri.

„Am multe fetițe care vin cu mamele lor la manichiură, din cauza faptului că-și rod unghiile. În primul rând, vor fi mai frumoase, de aici pleacă, nu-ți mai vine să le rozi, asta e prima mare diferență. Apoi, e foarte inconfortabil să rozi acest gel și dacă ți se desprinde gelul, nu-ți dorești să simți durerea aia a doua oară.”, a continuat specialista.

VEZI și: Pastila de frumusețe. Vera Varvara: Secretele unghiilor perfecte / VIDEO

Cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor

Când vine vorba de îngrijirea corectă a unghiilor acasă, Vera are și aici câteva recomandări importante. Nail artistul spune că nu este important doar să ne facem manichiura frumoasă la salon, ci și să o întreținem corespunzător acasă.

„Nu e bine să stai cu unghiile două luni, trebuie să vii la întreținere, e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele. Și apoi, la treburile de acasă să folosești mănuși, pentru că produsele de curățenie sunt foarte chimice.

Femeile gravide își pot pune unghii. O excepție o reprezintă femeile care au alergii la anumite produse, mai fac unele doamne dermatită de contact, e recomandat să meargă la dermatolog, dacă au această problemă. Problemele unghiilor par mici, dar nu e de datoria noastră să dăm sfaturi în sensul acesta. Cel mai bine mergi la un dermatolog și el îți recomandă ce trebuie să faci. Există multe boli, care par mici.”, a mai spus Vera Varvara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ingrijire  manichiura  pastila de frumusete  unghii  vera varvara 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel