Cum ne îngrijim corect unghiile acasă. Vera Varvara: „Asta e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele”
Vera Varvara, nail artist, a fost invitata Georgianei Ioniță - Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Vera Varvara, nail artist, a fost invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță - Toader, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit cele mai importante trucuri și sfaturi pe care orice femeie trebuie să le știe, când vine vorba de o îngrijire cât mai corectă a unghiilor. În primul rând, specialista a demontat mitul conform căruia putem schimba cursul firesc prin care unghiile sau cuticulele cresc. Aceasta explică că, asemenea părului, și unghiile se regenerează la câteva luni, motiv pentru care nu putem schimba acest curs firesc, oricât de mult ne-am dori asta. 

„Unghiile fac parte din corpul nostru, se autoregenerează mereu. Unghia se regenerează cam odată la 4-5 luni complet, adică unghia ta va fi nouă după ce ți-au făcut manichiura la salon, în jumătate de an maxim. Nu există să schimbi circuitul acesta. Se mai spune că poți să te dai cu soluții ca să nu-ți mai crească cuticulele, nu există, corpul nostru este atât de deștept încât se regenerează singur, nu putem schimba acest proces natural.”, a explicat Vera Varvara, nail artist, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

Citește și: Ce manichiură se poartă în primăvara 2023. Secretul unghiilor perfecte

Gelul, terapie pentru persoanele care își rod unghiile

Mai mult, unghiile cu gel nu sunt folosite de toate persoanele doar pentru aspectul extrem de frumos, ci și drept terapie. Extrem de multe doamne sau domnișoare au obiceiul de a-și roade unghiile, astfel încât nu reușesc să scape de acest lucru prin alt mod, explică Vera, care a întâlnit de-a lungul timpului mai multe astfel de cazuri.

„Am multe fetițe care vin cu mamele lor la manichiură, din cauza faptului că-și rod unghiile. În primul rând, vor fi mai frumoase, de aici pleacă, nu-ți mai vine să le rozi, asta e prima mare diferență. Apoi, e foarte inconfortabil să rozi acest gel și dacă ți se desprinde gelul, nu-ți dorești să simți durerea aia a doua oară.”, a continuat specialista.

VEZI și: Pastila de frumusețe. Vera Varvara: Secretele unghiilor perfecte / VIDEO

Cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor

Când vine vorba de îngrijirea corectă a unghiilor acasă, Vera are și aici câteva recomandări importante. Nail artistul spune că nu este important doar să ne facem manichiura frumoasă la salon, ci și să o întreținem corespunzător acasă.

„Nu e bine să stai cu unghiile două luni, trebuie să vii la întreținere, e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele. Și apoi, la treburile de acasă să folosești mănuși, pentru că produsele de curățenie sunt foarte chimice.

Femeile gravide își pot pune unghii. O excepție o reprezintă femeile care au alergii la anumite produse, mai fac unele doamne dermatită de contact, e recomandat să meargă la dermatolog, dacă au această problemă. Problemele unghiilor par mici, dar nu e de datoria noastră să dăm sfaturi în sensul acesta. Cel mai bine mergi la un dermatolog și el îți recomandă ce trebuie să faci. Există multe boli, care par mici.”, a mai spus Vera Varvara.

Data: 26 mai 2023, 11:59
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ingrijire  manichiura  pastila de frumusete  unghii  vera varvara 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...