Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în platoul emisiunii online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre pregătirea pielii pentru expunerea la soare. De asemenea, specialista a tras și un semnal de alarmă asupra consecințelor pe care le putem suferi, dacă nu respectăm toți pașii necesari în îngrijirea pielii.
”În perioada caldă trebuie să avem o îngrijire dedicată. Perioada caldă aduce extrem de multe lucruri bune cu ea, precum endorfinele care înseamnă bucurie, fericire, dar, perioada caldă pentru piele poate fi foarte agresivă, exact cum poate fi și perioada rece. Pentru a menține un echilibru cu căldura de afară, trebuie să avem o rutină puțin mai adaptată pentru acest sezon, ceea ce înseamnă de 3 ori hidratare. Poate este lucrul principal pe care trebuie să-l avem în minte, în momentul în care vine căldura. Dacă e foarte cald, pielea se deshidratează, pierzând din filmul hidric pe care îl are și atunci trebuie să-l echilibrăm foarte mult. Evident, un alt prim lucru o să fie protecția solară.”, a declarat Ioana Marinescu la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță.
Ioana Marinescu explică, de asemenea, că nu doar pielea feței trebuie îngrijită cu atenție, ci și pielea de pe restul corpului, care este la fel de sensibilă și predispusă deshidratării. Mai mult, aceasta ne enumeră și principalele modalități prin care ne putem da seama că pielea noastră nu este una sănătoasă și trebuie tratată cu atenție.
„E foarte important să respectăm și pielea corpului, ca și pielea feței, pe perioada caldă, dar nu numai. Pielea corpului se va deshidrata forte repede și trebuie să arate foarte sănătos. Sănătos înseamnă să nu fie aspră, deshidratată, ci să fie elastică, tonică și dacă poate fi și bronzată, ăsta nu e un lucru rău, doar că toată expunerea la soare trebuie făcută cu moderație. Fotoîmbătrânirea este una dintre problemele majore pe care le aduce fiecare trecere a fiecărui an. Trebuie să îngrijim în mod special în perioada caldă pielea prin adiție de hidratare, de creme care să hidrateze, care să hrănească, pentru că soarele e foarte, foarte intens și e un inamic incredibil de puternic.„ , a mai spus specialista.
”Unul dintre activele esențiale pe care trebuie să le aducem atât pielii feței, cât și pielii corpului sunt antioxidanții. Aceștia sunt niște mici luptători cu radiațiile solare. Ei practic stimulează pielea să se protejeze de radiațiile solare, sunt extrem de buni în ceea ce privește protejarea de poluare. Antioxidanții trebuie aduși pe piele mai ales în pregătirea pentru sezonul cald. De asemenea, e foarte important să aducem un control al sebumului. În perioada caldă, așa cum corpul elimină foarte multe fluide și pierde foarte multe fluide, adică pierde practic procent de hidratare, tenul este obligat, datorită căldurii, să secrete sebum mai mult decât obicei. Și atunci trebuie să controlăm cumva această pierdere, pentru că dezechilibrul acesta poate să usuce prematur pielea.”, a mai declarat Ioana Marinescu
Ce trebuie să mai știm, înainte să mergem la plajă, este că scrub-ul reprezintă un proces foarte important, când vine vorba de pregătirea pielii pentru sezonul cald. Ioana Marinescu explică care sunt toate beneficiile scub-ului, dar atrage și atenția asupra produselor pe care trebuie să le folosim.
”Din punctul meu de vedere, esențial este să facem scrub, dacă tot ne bronzăm, vrem ca acesta să arate bine, iar scrab-ul ne ajută la eliminarea celulelor moarte. El trebuie făcut din cap până în picioare. Genunchii și coatele se usucă mai mult și trebuie făcut un scrub mai intensiv. Fesele trebuie exfoliate, pentru a putea să le hidratăm, să le hrănim, să se bronzeze uniform. Decolteul și spatele iar trebuie exfoliate foarte bine și, evident, pielea feței cu două tipuri de exfolianți. Nu aș folosi niciodată același tip de exfoliant și pe față și pe corp, pentru că particulele pentru corp trebuie să fie mai intense, puțin mai mari, iar pentru pielea feței, facem în funcție de tipul de ten pe care-l avem.”, a spus specialista.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: caldura ioana marinecu piele plaja plush bio