Ana Morodan critică tăcerea influencerilor: „Avem o datorie față de comunitățile noastre!” /video
Atenție: porumbul congelat și dezghețat nu va fi niciodată la fel ca porumbul proaspăt și vă recomandăm să păstrați porumbul proaspăt pentru aplicații precum salatele de porumb Cu toate acestea, porumbul congelat este grozav în tot felul de supe și preparate la cuptor, și vă veți trezi că îl veți căuta de fiecare dată când un fel de mâncare are nevoie de puțin soare.
Decojiți porumbul și îndepărtați-i mătăsurile. Aduceți o oală cu apă la fiert. Adăugați porumbul în apa clocotită, asigurându-vă că este scufundat. (Este posibil să fie necesar să scufundați porumbul în mai multe reprize). Se fierbe timp de aproximativ 3 minute, înainte de a transfera porumbul într-o baie de gheață. După ce porumbul s-a răcit, uscați-l cu un prosop și spațiați-l pe o foaie de copt. Puneți porumbul la congelator timp de aproximativ două ore. Odată ce porumbul este congelat, puneți-l într-o pungă sau într-un recipient de depozitare a alimentelor etanș și puneți-l din nou la congelator, potrivit realsimple.com
Porumbul congelat, atât în știuleți, cât și sub formă de boabe, se păstrează în siguranță până la un an. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă bucurați de porumbul congelat în termen de șase luni, moment în care va fi cel mai gustos.
Pentru cele mai bune rezultate, dezghețați porumbul congelat în frigider peste noapte. În caz contrar, puteți găti porumbul direct din congelat, adăugându-l într-o oală cu apă clocotită. Porumbul congelat decongelat funcționează bine în multe rețete, inclusiv în supa de porumb cu pui, porumbul cremos cu miere și unt și porumbul gratinat cu piper. Cu toate acestea, dacă pregătiți o salată sau o salsa cu porumb, rămâneți la cel proaspăt.
Porumbul este bogat în fibre, precum și în multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina B1 (tiamină), vitamina B9 (acid folic), magneziu și potasiu. Porumbul conține, de asemenea, niacină, sau vitamina B3, care ajută la metabolizarea energiei.
Vitamina C este un antioxidant care protejează celulele de daune și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a altor probleme[viii]. Porumbul este bogat în vitamina C. Este, de asemenea, o sursă bună de carotenoide luteină și zeaxantină, care sunt benefice pentru sănătatea ochilorvii. S-a constatat că gătitul porumbului eliberează o parte din substanțele nutritive benefice și îi sporește capacitatea de a lupta împotriva bolilor de inimă și a cancerului[ix]. De asemenea, porumbul gătit sau gătit la aburi este mai ușor de absorbit de către organism. Deoarece porumbul are un nivel ridicat de vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină, acesta poate ajuta creierul să funcționeze normal și să reducă riscul de pierdere a memoriei la persoanele în vârstă.
Porumbul este, de asemenea, potrivit pentru persoanele cu deficiență de splină și stomac, deficiență de qi și sânge și malnutriție[xi]. Embrionul sau germenul bobului de porumb conține niveluri ridicate de enzime și nutrienți, așa că ar trebui consumat pentru a profita la maximum de porumb. Porumbul dulce este plasat de obicei în categoria de indice glicemic "moderat", astfel încât poate fi consumat în general de cei cu diabet, dacă se ține cont de mărimea porției. Uleiul de porumb este bogat în vitamina E, vitamina A, lecitină și magneziu. S-a demonstrat că reduce colesterolul LDL (rău) și reduce tromboza arterială, potrivit globalcuisineconsulting.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: congelare porumb