Cum scapi de coșuri și de imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: „Este important să nu folosim prea multe produse cosmetice”
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre coșuri și imperfecțiuni acneice.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre problema care afectează în general adolescenții, dar care poate apărea și la adulți: imperfecțiunile acneice. 

”Este probabil cea mai marcantă experiență a unei femei, a unui tânăr. Acneea care apare pe ten este o problemă perpetuă și, în general, apare în perioada de adolescență, dar asta nu înseamnă că nu există și în perioadele adulte. Nu iartă niciun sex, apare și la doamne, și la domni. Problema este că, în general, vindecarea, remedierea acestei situații este una extrem, extrem de grea, iar problema cea mai delicată a coșurilor este starea psihică a celui care le are, pentru că  pe lângă faptul că tenul nu arată bine deloc, ba chiar pot apărea dureri la nivelul feței sau iritații, aduce și o stare de disconfort psihică, o stare de frustrare.”, a explicat Ioana Marinescu, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Igiena tenului, primul pas în tratarea coșurilor

Mai mult, primul pas în tratarea coșurilor este demachierea corectă. Aceasta trebuie făcută atât dimineața, cât și seara, chiar dacă nu am pus machiaj pe ten, avertizează specialista. De asemenea, Ioana Marinescu recomandă să nu folosim produsele cosmetice în abundență dacă avem probleme cu acneea, pentru că acestea doar pot accentua problema.

„Sunt tipuri de coșuri care nu pot fi ascunse cu machiaj și asta știrbește enorm încrederea în sine. În general, instalându-se la persoanele tinere, adolescente, unde există deja dereglări hormonale, dacă starea aceasta este dublată de apariția coșurilor deja este foarte greu de manageriat. Sunt tineri care ajung la psiholog pentru că frustrările devin foarte greu de gestionat și pot duce la izolare, la dorința de a fi separat de viața socială, ceea ce nu este în regulă. Părinții care au tineri cu probleme trebuie să înțeleagă că este important să învățăm tinerii să se îngrijească, primul factor esențial este igiena corectă a tenului. Tenul trebuie foarte bine curățat, nu trebuie lezionat cu nimic, demachierea trebuie făcută mereu, chiar dacă nu ne machiem, pentru că trebuie să eliminăm tot ce înseamnă impurități.

Dacă sunt probleme cu acneea este important să nu folosim prea multe produse cosmetice, aș prefera să-i lăsăm tenului ingredientele de care are nevoie pentru a se retrage toate imperfecțiunile, e important să nu încărcăm, tenul înțelege stimulii pe care-i dăm și reacționează ca atare. E important să începem cu curățarea tenului, eu recomand de obicei apele micelare citrice, dar nu tari, de exemplu apa cu portocale, este una dintre cele mai dorite. Nu trebuie să spălăm agresiv sau să folosim săpunuri prea agresive, curățarea să fie făcută cu produse dedicate problemei pe care o avem.”, a continuat specialista.


Ioana Marinescu: ”Curățarea este esențială și trebuie să fie făcută temeinic


Chiar dacă foarte mulți își pierd speranța dacă se confruntă cu această problemă, fiind destul de greu de tratat, Ioana Marinescu asigură asupra faptului că acneea are tratament, trebuie doar să ne înarmăm cu foarte multă răbdare și să așteptăm rezultatele, care vor veni mai greu. Mai mult de atât, specialista dezvăluie toți pașii ce trebuie făcuți, pentru a scăpa de coșuri.

”Curățarea este esențială și trebuie să fie făcută temeinic. Apoi este important să folosim creme pe bază de retinoizi, exact așa cum scrie pe prospect, ordonat. Retinoizii sunt standardul de aur în acnee, clar, doar că find un activ intens, în funcție de clasa de retinoizi pe care o folosim ei pot să stimuleze acneea, asta fac ei prima dată. Ei o să ne aducă la suprafață tot și pielea va arăta rău la început. Al doilea lucru neplăcut pe care îl aduc ei este iritația pielii, pentru că sunt niște active agresive, dar dacă oferim tenului așa cum trebuie și să nu dăm în fiecare seară. Retinoizii trebuie introduși în rutină progresiv, treptat. Dacă știm să-i folosim, rezultatele sunt fabuloase și definitive, în principiu. Totuși, acneea poate avea întotdeauna recidive. Este important să ținem rutina respectivă, ca ea să aibă un rezultat.

În general, o persoană care are coșuri trăiește ceva timp cu ele până găsește un remediu. În momentul în care îl găsim, este important să-i lăsăm tenului timp să ajungă la o formă optimă.”, a declarat Ioana Marinescu. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: acnee  cosuri  creme  ioana marinescu  plush bio  retinol 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel