Cum scapi de mucegaiul din mașina de spălat. Trucurile care îți salvează hainele
Hainele miros urât când le scoți din mașina de spălat? Este posibil să aveți o problemă cu mucegaiul. Iată cum o poți rezolva.

Ai observat că hainele tale nu mai miros la fel de curat atunci când ies din mașina de spălat? Mucegaiul sau bacteriile ar putea fi motivul, deoarece toate acestea se dezvoltă în medii umede. Asta înseamnă că este timpul să vă curățați mașina de spălat în mod curent pentru a scăpa de sursa mirosului neplăcut și pentru a preveni revenirea ei.

Vă vom explica mai jos cum să faceți ca hainele și mașina de spălat să miroasă din nou a proaspăt și cum să țineți departe mirosurile neplăcute pe viitor. 


Cel mai bun mod de a scăpa de mucegaiul și bacteriille din mașina de spălat

Dacă ai mucegai în mașina de spălat, iată cum să scapi de el. Făcând acest lucru lunar, vei preveni apariția mucegaiului.


1. Pune-ți mănuși și ia un prosop vechi care nu îțoi mai trebuie.

2. Amestecă o soluție fie de înălbitor și apă caldă, fie de oțet și apă caldă. (Nu amestecați niciodată înălbitor și oțet - se creează gaz de clor, care este toxic).

3. Scufundați prosopul în amestec și începeți să frecați orice mucegai vizibil. Asigurați-vă că ajungeți la dozatorul de detergent și în jurul garniturilor.

4. Mașinile cu încărcare frontală au o garnitură în jurul ușii. Dacă aveți un încărcător frontal, curățați-l și uscați-l bine, inclusiv toate pliurile.

5. Rulați ciclul de spălare la cea mai fierbinte setare pe care o oferă mașina dvs. cu o cană de înălbitor sau oțet. Dacă folosiți înălbitor, turnați-l în compartimentul destinat înălbitorului. Dacă folosiți oțet, turnați-l în fanta pentru detergent.

Dacă mașina dvs. are un ciclu de autocurățare, puteți folosi această setare. Acest lucru ar trebui să elimine orice mucegai ascuns pe care este posibil să-l fi ratat.

6. Folosiți un alt prosop vechi și ștergeți toată umezeala din mașina de spălat. Aceasta include tamburul, dozatoarele, garniturile și orice alte zone la care puteți ajunge.

7. Lăsați ușa mașinii de spălat deschisă pentru a permite fluxului de aer să se usuce orice părți pe care le-ați omis. 

8. Lăsați capacul deschis dacă nu spălați haine.

 

Mucegaiul se dezvoltă în zonele întunecate și umede, ceea ce se întâmplă și cu mașina de spălat după ce ați scos  hainele. Dacă țineți capacul închis, umezeala rămâne captivă, ceea ce poate duce la acumularea de bacterii și la apariția unui miros neplăcut. 

Lăsând ușa mașinii de spălat deschisă ajută la aerisirea zonei și previne apariția mucegaiului în primul rând, potrivit Cnet.

Data: 01 oct 2022, 20:00
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: haine  masina de spalat  mucegai 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...