De ce dau românii cu pocnitori şi petarde. Sociologul Alfred Bulai, explicaţie la care nu te-ai fi aşteptat. Legătură cu copilăria
Este perioada Revelionului, astfel că pe străzi răsună pocnitorile, petardele şi artificiile. Iar noaptea de Revelion se anunţă una... zgomotoasă! 

"Să ne mutăm pe întrebarea fundamentală. Va fi sau nu va fi cel mai mare foc de artificii în acest an? Depăşim recordul anului trecut? Eu nu înţeleg de ce lumea îşi cheltuie banii privaţi, personali, ca să dea cu artificii, că oricum mai face şi primăria, mai trage şi o formaţie cu artificii", a punctat Val Vâlcu la Nod în Papură. 

"Vor fi artificii, evident, pentru că acum sunt mulţi care jinduiesc la războiul din Ucraina. Este o foame pentru spectacol pe care să îl faci tu şi să epatezi, pentru că de fapt, între localnici este o competiţie, care are artificul mai mare, mai vesel, mai colorat. O demenţă absolută! Nu mai zic că sunt pericole mari, siguranţa este zero la ele. Se întâmplă accidente în fiecare an, chiar dacă nu foarte grave. Partea amuzantă este că ele se vând fără mari probleme, că nu am observat să aibă cineva probleme la asta. 

A fost un singur an când a fost multă exigenţă, acum câţiva ani, tocmai pentru că a fost un festival de am zis că suntem în Kosovo, zici că anticipau războiul din Ucraina. S-au dat amenzi multe atunci!", a replicat Alfred Bulai. 

"Hai să zicem că artificiile sunt frumoase, colorate, moare vecinul de invidie, ai steluţele mai late, mai sus pe cer. Dar pocnitorile? Pocnesc de la 1 decembrie", a mai spus Val Vâlcu. 

"Şi ăştia cu reclamele au început de prin noiembrie, cu Moş Crăciun, etc. Trăim într-o societate în care sărbătoarea se extinde până facem profit. E o televiziune care dă numai filme de Crăciun unul după altul, nici nu ştiam că s-au făcut atâtea", arată sociologul. 

Citește continuarea pe DC News

Data: 29 dec 2022, 12:08
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alfred bulai  artificii  pocnitori  revelion  val vilcu 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...