De ce important să pieptănăm părul în fiecare seară. Ioana Marinescu explică: „Vrem ca părul nostru să fie fericit”
Data actualizării:
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea părului. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit în emisiune realizată de Georgiana Ioniță, ”Interviurile Spectacola”, acolo unde a vorbit despre îngrijirea părului, dar și despre importanța pieptănării părului seara. Specialista a mărturisit că este indicat să ne periem părul seara, deoarece acest lucru ne va da o stare de bine. 

„Pieptănatul părului seara îi dă o stare de bine și vrem să fie fericit părul nostru pentru că se vede și pentru că fiecare celulă a noastră merită să fie puțin veselă și să îi oferim ingredientele de care are nevoie. ”, a spus Ioana Marinescu pentru Spectacola. 

Îngrijirea părului în sezonul rece

Ioana Marinescu a explicat cum ne îngrijim părul în sezonul rece. Aceasta a precizat că este foarte important să ne hidratăm foarte bine firele de păr și să folosim produse care să nu-l usuce. 

„Este minunat să folosim produse care să îl hidrateze, să nu-l usuce, să îi dea elasticitatea de care are nevoie, să îi dea corpul de care are nevoie, să închidă cuticula, să nu o lase exfoliată și să lase părul să se simtă protejat pentru că senzația de păr protejat ne face și nouă bine în momentul în care âți atingi părul și el este sănătos, elastic, mai tonic. ”, a mai spus Ioana Marinescu. 

Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului

 În primul rând, specialista a dezvăluitce trebuie să facem, astfel încât părul nostru să aibă un aspect plăcut, care să emane astfel sănătate.

„Dacă în tinerețe am avut un păr binecuvântat, cu trecerea timpului am încercat tot felul de culori, decolorări, absolut toate modelele cele mai ciudate mie mi-au distrus părul și mi l-au făcut să arate foarte nefericit. Mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea puțină strălucire, am încercat diferite ingrediente, care au funcționat sau nu foarte bine. Sunt persoane mai receptive la anumite active, și persoane mai puțin receptive. Părul are nevoie de o curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele ar trebui să fie blânde, în funcție de tipul firului de păr. Apoi, o mască, un balsam, un mic tratament pentru păr este foarte important, din punctul meu de vedere, fie că este pentru scalp sau pentru lungime. Pentru mine scalpul este o problemă constantă și încerc să fiu foarte la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar.”, a declarat Ioana Marinescu la Interviurile Spectacola. 

Cum îngrijim corect părul uscat. Ioana Marinescu: „Deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă”

Importanța acidului hialuronic și a ceramidelor pentru păr

În tot acest proces de îngrijire, Ioana Marinescu spune că extrem de important este acidul hialuronic, dar și ceramidele, care oferă părului un efect de elasticitate și putere. Aceasta a dezvăluit chiar și care sunt principalii factori care cauzează căderea părului.

„Important este acidul hialuronic pentru păr, există molecule hialuronice care dau elasticitate, hidratează și dau rezistență foarte bună firului de păr. A doua condiție a unui tratament de regenerare a părului sunt ceramidele, care o să îmbrace cuticula și o să facă părul elastic, mult mai puternic împotriva ruperii și făcându-l mai sănătos. E important ca părul să fie îngrijit, să fie fericit. Firul de păr ne arată starea de sănătate pe care o avem, starea psihică. Faptul că sunt perioade în care ne cade firul de păr indică faptul că avem probleme de absorbție de vitamine, hormonale sau poate că suntem într-o stare de depresie accentuată.”, a continuat aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   ioana marinescu  par  plus bio 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel