Gala Premiilor Gopo 2022. Irina Margareta Nistor: Regret ca n-a fost selecționat...
Data actualizării:
Data publicării:
Gala Premiilor Gopo 2022 are loc pe 3 mai, iar criticul de film Irina Margareta Nistor a oferit câteva detalii despre cele mai importante nominalizări, în exclusivitate pentru Spectacola.

Gala Premiilor Gopo este cel mai important eveniment dedicat cinematografiei românești. Cea de-a 16-a ediție va avea loc pe 3 mai, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, dar va fi transmis și online. 19 producții românești au fost votate să intre în cursa pentru câștigarea marelui titlu, în cele 20 de categorii. Cu câteva ore înainte de marea premieră, criticul de film Irina Margareta Nistor și-a exprima părerea despre lungmetrajele nominalizate, dar a dezvălui și care este filmul pe care îl vede câștigător, în exclusivitate pentru Spectacola. 

"Mi-aș dori să ia “Neidendificat”, dar “alegătorii” vor fi influențați de Ursul de Aur al filmului cu titlu sforăitor al lui Radu Jude. Regret ca n-a fost selecționat nici de Centenarul Încoronării un documentar regal, care a cucerit Canalul History: “Regele Mihai: Drumul către casă” ( la 3 decenii de la o zi de Paști memorabila).", a declarat Irina Margareta Nistor, pentru Spectacola.

Ce spune Irina Margareta Nistor despre nominalizații la "cel mai bun actor în rol principal"

Cunoscutul critic de film are și un preferat, când vine vorba de cel mai bun actor în rol principal, dar și-a ales și filmul preferat nominalizat pentru "cel mai bun film european". Totuși, există un regret la categoria "cea mai bună regie".

"Mă bucur pentru Istvan Teglas, care e colosal în toate, și la Cristi Puiu strălucește. De la europene, mi-aș dori să câștige subtilul “Traducătorii”. Toma Cuzin pentru atât de tulburătorul: “Si atunci, ce e libertatea?”. De asemenea, Andrei Zinca merita o nominalizare pentru regie.", ne-a mai spus aceasta.

"Sper că la anu’ să fie secțiune specială de animații"

"La muzică: Petre Bog e de mare viitor, și înnobilează: “Tata mută munții”! Pe “Complet necunoscuți” l-aș vota cu mai multe mâini, și mai sper că la anu’ să fie secțiune specială de animații (cu drag de Gopo, care era născut pe 1 mai), iar scurtul Carinei Dasoveanu să devină lung, după ce ia râvnita statuetă pentru: “Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”. La tânăra speranță, ezit între Marc Titieni și Miruna Minculescu. Poate un ex-aequo.", a continuat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: cinematografie  Irina Margareta Nistor  premiile gopo  romaneasca 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel