Îmbrăcămintea, risc pentru sănătatea mintală. Medic: Suntem crescuți cu anumite stereotipuri despre ceea ce este estetic
Îmbrăcămintea poate fi riscantă pentru sănătatea mintală. Află de ce se întâmplă acest lucru.

Îmbrăcămintea poate să ne afecteze sănătatea mintală. Potrivit specialiștilor tindem să alegem haine care se potrivesc cu standardele societății, însă acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății noastre mintale, notează Health Shots.

Îmbrăcămintea, implicații sociale

Ați decis vreodată să purtați haine pentru a se încadra în normele societății? Se pare că ceea ce porți sau nu porți are implicații pe termen lung asupra sănătății mintale. Te poți gândi la cel puțin un caz în care ai purtat ceva și ai decis să schimbi îmbrăcămintea doar pentru că nu "se potrivea tipului tău de corp", dar se potrivea cu standardele societății.

La un moment dat, fiecare a purtat ceva doar că se încadra în tendințele actuale. Ceea ce poate nu ne-am dat seama este că a venit cu prețul sănătății noastre mintale, arată Health Shots.

Mai simplu spus, imaginea corpului este modul în care un individ își vede propriul corp. Acest punct de vedere cuprinde gândurile, sentimentele și percepția lor despre ei înșiși. Aşadar, de fiecare dată când stai în faţa oglinzii şi îţi spui că braţele arată prea flasc sau corpul arata disproporţionat, de fapt te îndepărtezi de propriul simţ al imaginii corporale. Acest tip de atac în mod regulat este suficient pentru ca stima de sine fie afectată.


Îmbrăcămintea, efect asupra sănătății

Acest efect al conformării noastre cu standardele sociale ale frumuseții ne poate afecta nu numai sănătatea mintală, ci și sănătatea noastră fizică, deoarece ne alegem haine care nu ni se potrivesc. Mai exact, îmbrăcămintea poate lăsa urme pe corp, dacă este mult prea mulată. Aceste articole pot fi incomode sau nesănătoase. Pentru a înțelege cu adevărat această nevoie de conformare trebuie mai întâi să înțelegi de unde începe totul.

Kamna Chhibber, șef de departament, sănătate mintală și științe comportamentale, Fortis Memorial Institutul de Cercetare, Gurugram a explicat ce se întâmplă în creierul nostru.

Citește continuarea pe DC Medical

 

Data: 20 sep 2022, 16:07
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: haine  sănătate  stereotip 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...