Lidia Fecioru, adevărul despre relațiile în care partenerii sunt complet diferiți: „Intervine între ei o înţelegere mutuală”
Data actualizării:
Data publicării:
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat de ce sunt benefice diferențele dintre parteneri. Iată cum se completează unul pe celălalt

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit cât de important este ca doi oameni să fie diferiți atunci când intră într-o relație. 


Potrivit bioenergoterapeutului, tocmai diferențele ne fac completează și ne fac să evoluăm.

 

"Se spune că de fapt am venit să evoluăm, nu să construim imperii. Aşa ar trebui. Noi construim imperii, cu evoluţia asta mai vedem. Mai zicem lasă că mai vine o viaţă, nu-i o problemă. Ca doi poli care se atrag, aşa suntem şi noi. Conceptul de Yin-Yang îşi spune cuvântul", a spus Lidia Fecioru în emisiunea "Adevăruri ascunse" de la Antena 3.

Lidia Fecioru a dat ca exemplu situațiile în care femeile lasă foarte mult de la ele, în încercarea de a le face pe plac bărbaților, asta în timp ce în secret, își doresc egalitatea și independența. Ea mai spune că diferențele dintre parteneri ar trebui să vină ca ceva benefic și fiecare să implementeze în relație emprenta sa, ajutându-l pe celălalt să evolueze și să vadă lucrurile și altfel. 


"Noi, femeile, întotdeauna am spus că vrem să fim egale cu bărbaţii. Avem pretenţia de la ei să fie vânători, dar noi vrem să fim egale cu ei. Ceea ce asta se şi întâmplă şi atunci avem concurenţă acerbă.

Întotdeauna, în familie, bărbaţii s-au axat mai sus şi au vrut şi fac sclavie din femeie. Asta e o chestie de manipulare uşoară. 

Există multe familii unde femeia este casnică, nu are treabă cu serviciul, cu munca. Dacă ea ar vrea să evolueze, să fie independetă şi să iasă din acest statut de casă, nu i se dă voie. De ce? Pentru că acel bărbat care face acest lucru, se crede stăpânul acestei femei. În astfel de relaţii, femeia acceptă ca el să fie aşa. Relaţia este bine definită pentru că fiecare îşi ştie locul. Ştie ce are de făcut şi fiecare îşi măsoară fericirea în felul lui.

Noi trebuie să evoluăm, să ne ajutăm unii pe ceilalţi în relaţie. Cum facem chestia asta? E foarte simplu! Dacă celălalt nu poate, îl ajuţi. De pildă, dacă cei doi parteneri sunt diferiţi, intervine între ei o înţelegere mutuală, unde ea dacă îşi doreşte ceva, îi va dărui şi lui. Dacă ea vrea libertate, îi oferă şi lui libertate. Nu sunt legi scrise", subliniază Lidia Fecioru.


Bioenergoterapeutul a vorbit și despre competiția care intervine uneori între parteneri, despre care spune că este extrem de nocivă pentru relație, ajungând să devină obositoare. De asemenea, ea atrage atenția la cât de dăunătoare poate fi așteptarea ca celălalt să își ghicească gândurile, în loc să comunici și să spui exact ce își dorești. 

"De altfel, în orice familie, unul domină. Asta-i clar. Poate fi o familie în care ambii parteneri sunt agitaţi. Ea agitată pe o parte, el pe alta, dar ei sunt înlănţuiţi. Sunt într-o relaţie în care este o permanentă lupta. Care-i mai deştept dintre ei. Cu siguranţă, vor obosi unul de celălalt şi renunţă mai devreme sau mai târziu. Ori îşi găseşte linişte peste gard. Îşi ia liniştea din partea cealaltă.

Nu poţi să fii tot timpul într-o competiţie pentru că apare o erodare. Aştepţi ca celălalt să te înţeleagă din mers. Aştepţi ca celălalt să ghicească ce-ţi doreşti. Asta ar fi perfect, dar e mai greu. 

Nu cred că au mulţi curajul să spună ce-şi doresc pentru că lumea-i perversă, chiar şi într-un cuplu", atrage atenţia bioenergoterapeutul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: barbati  femei  lidia fecioru  partener  relatie 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel