Metoda "petală". Cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios: Trucul genial care te ajută să economisești o grămadă de timp
Data publicării:
Orice gospodină știe că prepararea piureului de cartofi este consumatoare de timp. Există însă și câteva trucuri care te ajută să economisești timp. Unul dintre ele este metoda "petală". Iată cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios.

Gătitul ingredientului principal - cartofii - poate fi o problemă.

Desigur, nu este nimic dificil în tratamentul termic al acestei legume: aruncați cartoful într-o oală cu apă, porniți aragazul și așteptați. Dar nu doriți să așteptați o jumătate de oră până când produsul atinge gradul dorit de pregătire.

Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a economisi timp: nu este nevoie de mai mult de șapte minute pentru a fierbe cartofii.

Ca urmare, întregul fel de mâncare va putea fi gătit destul de repede.

Ai găsit în frigider lapte expirat? Nu-l arunca niciodată! Îl poți folosi cu succes la curățenia din casă

Metoda "petală". Trucul care te ajută să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios

 

Atunci când faceți piure de cartofi, nu este nevoie să fierbeți cartoful întreg: acesta poate va fi în continuare "prelucrat" cu un tăietor.

Acest lucru înseamnă că cartofii pot fi gătiți în siguranță tăiați bucățele. Acest lucru înseamnă că felul de mâncare va fi gata mult mai repede decât de obicei. Înainte ca leguma să fie băgată în oală, trebuie tăiată în "petale" - ca înainte de prăjire. Fiecare bucată nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 2 mm.

Nu este necesar să turnați multă apă într-o oală cu cartofi. Este suficient un volum cât să acopere cartofii tăiați în felii.

Volumul mic de lichid va ajuta cartofii să fiarbă ușor, în timp ce dimensiunea mică a cartofilor îi va găti mai rapid. După doar câteva minute, cartofii pot fi făcuți piure.

O banană și o lingură de miere de albine. Trucul care va face minuni în această vară dacă îl folosești o dată pe săptămână

Istoria piureului de cartofi

 

Istoria piureului de cartofi se întinde pe 10.000 de ani și pornește din munții din Peru, traversând peisajul rural irlandez și ajungând în Franța. 

În timpul războiului de șapte ani de la mijlocul secolului al XVIII-lea, un farmacist al armatei franceze pe nume Antoine-Augustin Parmentier a fost capturat de soldații prusaci. Ca prizonier de război, a fost nevoit să trăiască pe rații de cartofi.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: cartofi  piure  truc 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel