Adriana Bahmuțeanu, noi dezvăluiri despre cei doi copii ai săi. Ce se întâmplă băieții săi și ai lui Silviu Prigoană: „Ei confundă fratele cu tata”
Mihaela Bilic recomandă oamenilor, în special adulților care vor să piardă în greutate, consumul de pește pe modelul culturilor nordice din Europa.
Nutriționista explică faptul că peștele nu are cum să se depună sub formă de kilograme. Mai ales pentru cei care mâncarea recomandată anterior precum grătarul sau legumele nu mai dau roade, peștele ar putea veni ca o salvare.
Mihaela Bilic mai spune și că în România nu a văzut foarte multe piețe cu pește, spre deosebire de alte locuri unde ele sunt nelipsite.
„Ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara? Devii înalt, slab, blond și cu ochi albaștri! Glumind puțin, locuitorii din țările nordice chiar mănâncă foarte des pește și, într-adevăr, arată diferit față de restul populației.
Nu mai menționez faptul că ei consumă multe produse lactate și nu suferă de intoleranță la lactoză, așa cum o fac mulți alți europeni. Dar să revenim la pește - nu am văzut nicio piață unde peștele să ocupe mai bine de 80% din standuri, însă la ei totul este despre pește!
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, este incontestabil că nu poți fi gras dacă mănânci pește. Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția, mai ales atunci când carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate.
La același număr de calorii consumate, combinația de proteine și grăsimi din pește poate debloca metabolismul, elimină inflamația din organism și intensifică arderile. Iar când vine vorba de o piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecția împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută?
Exact, peștele! Oriunde v-ați afla pe malul mării, alegeți pește și nu veți regreta”, spune Mihaela Bilic, pe Facebook.
Cu toate acestea, există și riscuri asociate consumului frecvent de pește, în special din cauza poluării cu mercur.
Mercurul este un metal greu toxic care poate afecta sănătatea umană. Când mercurul ajunge în apele naturale, bacteriile îl transformă în metilmercur, o formă extrem de toxică care se acumulează în țesuturile peștilor. Peștii mai mari și cei care se află mai sus în lanțul trofic, cum ar fi rechinii, tonul și peștele spadă, tind să aibă niveluri mai ridicate de mercur, deoarece acumulează mercur din peștii mai mici pe care îi consumă.
Consumul peștilor cu niveluri ridicate de mercur poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv afectarea sistemului nervos, în special la copii și femei însărcinate. Organizații internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) atrag atenția asupra pericolelor poluării cu mercur și recomandă limitarea consumului anumitor tipuri de pește pentru a reduce riscurile de sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Lifestyle
Anca Hâncu, doctor în...