Curăță obiectele din sticlă cu aceste două ingrediente din bucătărie. Trucul care te va uimi
Data actualizării:
Data publicării:
Curățarea obiectelor din sticlă nu este atât de ușoară. Deseori, acestea ies din mașina de spălat vase acoperite de pete de apă și au adesea colțuri și crăpături greu accesibile (cum ar fi sticlele de apă). Cu acest sfat le vei face să arate ca noi.

De ce aveți nevoie:

Probabil că aveți deja tot ce este necesar în bucătărie. Curățarea în profunzime a sticlăriei se poate face amestecând apă cu câteva picături de săpun de vase, o linguriță de oțet și o ceașcă de orez nefiert. Da, chiar așa!

Ce vei face:

Puneți orezul, săpunul de vase și oțetul în pahar, în sticlă sau în vază și umpleți-o cu apă până sus. Puneți mâna pe deschiderea paharului sau puneți capacul pe sticlă și agitați bine. Orezul freacă orice murdărie de pe sticlă. Repetați dacă este necesar. Clătiți paharul și lăsați-l să se usuce.

De ce funcționează acest lucru?

Orezul este suficient de mic pentru a pătrunde în toate colțurile mici, dar suficient de mare pentru a nu se bloca. De asemenea, este bun pentru a freca sticla fără a deteriora materialul. Dacă sticla este într-o stare foarte proastă, lăsați-o să stea peste noapte cu oțet în interior înainte de a testa trucul cu orezul.

5 sfaturi simple pentru a scoate petele de rugină de pe haine și pantofi

1. Lămâie și sare

Ai o pată de rugină pe haine?  Nu intra în panică, o lămâie și puțină sare te pot scăpa ușor de pată. Stoarce sucul unei jumătăți de lămâie peste pată, aruncă puțină sare deasupra și lasă să stea o vreme. Apoi, este timpul să clătești hainele. Poți face acest lucru în chiuvetă sau într-o găleată și apoi să le pui în mașina de spălat. După ce mașina de spălat este gata, există o mare șansă să nu mai poți vedea unde a fost! Atenție: acest sfat funcționează cel mai bine pe materiale de culoare deschisă sau albe. Pentru hainele colorate sau pantofii din piele ar trebui să încercați unul dintre următoarele sfaturi.

2. Oțet

Dacă nu ai lămâi acasă, dar ai oțet, acesta poate face minuni și pentru petele de rugină de pe hainele și pantofii de culoare deschisă. Amestecați puțină sare și câteva linguri de oțet și puneți amestecul pe pată. Frecați-o bine cu o periuță de dinți veche și lăsați-o să acționeze timp de o jumătate de oră. Puneți apoi hainele sau pantofii în mașina de spălat. Acest truc funcționează cel mai bine și în cazul hainelor și pantofilor de culoare deschisă.

3. Lapte acru

Aveți o pată de rugină pe hainele sau pantofii colorați? Laptele acru este pe cale să devină cel mai bun prieten al tău. Bacteriile din laptele acru pot desface petele de rugină. Umple o găleată sau o cadă cu lapte acru și lasă-ți hainele sau pantofii să se înmoaie în el. Ține-le înăuntru peste noapte, clătește-le și apoi dă-le la spălat. Odată ce vă scoateți hainele sau pantofii din mașina de spălat, este mai mult ca sigur că pata va dispărea complet.

4. Lămâie și apă clocotită

Pete de rugină pe pantofii de piele? Atunci probabil că este mai bine să eviți sfaturile menționate mai sus. Ceea ce poți face, însă, este să freci sucul de lămâie pe pată și apoi să ții pantofii deasupra unui ceainic cu apă clocotită. Combinația dintre aburul de la apa clocotită și sucul de lămâie va dizolva încet pata, potrivit tips-and-tricks.co

Citește și: Pune o ceașcă de cafea în frigider. Trucul care te scapă de multe probleme: Este suficient să faci asta o dată pe lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   orez  sticla  truc 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii




pixel