Motivul pentru care pisicii tale îi place să-ți lingă părul. Nu te-ai fi gândit la asta
Data publicării:
Pisica îți linge părul în profunzime cu limba în mod regulat? De obicei, pisicile își folosesc limba pentru a-și curăța blana, dar uneori și părul dumneavoastră poate fi prins în ea. S-ar putea să te gândești că părul tău nu este curat, dar motivul real este de fapt foarte drăguț. Continuă să citești!

O legătură mai bună

Pisicile învață de la o vârstă fragedă să își lingă nu numai propria blană, ci și pe cea a altor pisici. Acest lucru se datorează faptului că mamele lor le curăță în primele câteva săptămâni de viață. Și nu o fac doar pentru a rămâne curate, această acțiune arată, de asemenea, că se simt confortabil. Spălându-se una pe alta, pisicile creează o legătură mai puternică și se ajută reciproc să se simtă în siguranță.

Parfumuri în păr

Dacă pisica ta îți linge constant părul, ar putea fi doar un semn că se simte bine și în siguranță alături de tine. Deși nu au existat studii științifice în acest sens, pare destul de probabil. O altă posibilitate este că pisica ta este atrasă de anumite mirosuri, cum ar fi șamponul tău sau chiar transpirația ta.

Atenție

Atunci când micuța ta minge de blană îți linge părul, poate însemna mai multe lucruri. Dacă observi că pisica ta o face doar în timp ce vorbești la telefon, atunci probabil că ea caută doar puțină atenție. Probabil că știu că este mai probabil să o mângâi sau să o îmbrățișezi. Pisici inteligente!

Ai observat vreodată că pisica ta te urmărește uneori până la baie pentru a-ți atrage atenția? Iată cum funcționează acest lucru.

Nu va fi nici prima și nici ultima dată când îți vei vedea pisica cu coada ochiului în timp ce mergi la baie. De ce este pisica ta atât de interesată să te urmeze acolo? Expertul în pisici și terapeutul comportamental Anneleen Bru spune că nu există o explicație științifică reală pentru acest fenomen, dar există câteva motive pentru care pisica ta insistă să-ți țină companie atunci când te îndrepți spre toaletă.

Atenție

Unul dintre motive ar putea fi faptul că pisica ta vrea pur și simplu atenție. "Pentru că în toaletă nu prea ai altceva de făcut în afară de a te uita la telefon, pisica ta este conștientă de faptul că are o șansă mai mare să îți atragă atenția. Deci, este logic că ar vrea să vină cu tine", spune expertul în pisici pentru Newsmonkey. Dar acesta nu este singurul motiv.

Imprevizibil

Pisicile nu au habar de ceea ce fac oamenii acasă. Uneori gătesc și apoi încep să spele vasele. Se mișcă în mod constant și asta poate fi derutant pentru prietenul tău blănos. Dacă te îndrepți spre toaletă, pisica ta cunoaște acest comportament, iar predictibilitatea lui o face să vrea să fie în preajma ta, potrivit tips-and-tricks.co

 

Cum înveți pisica să accepte plimbările afară, cu hamul

La fel ca oamenii și alte animale, este important să ne asigurăm că și pisicile participă la activități plăcute și captivante. Și, având în vedere că greutatea animalelor de companie a crescut în timpul pandemiei, plimbarea pisicilor ar putea fi o modalitate bună pentru ca pisica ta să facă exercițiile fizice de care are nevoie.

"Pisicile cărora le place să se plimbe vor asocia hamul cu posibilitatea de a ieși afară și se vor bucura de această experiență", spune Mikel Delgado, specialist în comportamentul animalelor, precum relatează inverse.com.

Pisica trebuie scoasă la plimbare, dar nu obligată

În general, experții recomandă să-ți scoți pisica la plimbare, atât timp cât animalul de companie este de acord cu această activitate, fără a-i provoca stres sau disconfort. Toți experții subliniază faptul că nu ar trebui să îți forțezi pisica să facă ceva care o face să se simtă inconfortabil. Dacă încerci să o convingi să facă o plimbare și își exprimă în mod clar disconfortul, nu o forța. Tot specialiștii sugerează să plimbi felinele în propria curte sau într-o altă zonă liniștită, pentru a diminua șansele de a stresa animalul.

"Uneori este foarte greu să încurajezi o pisică să facă exerciții fizice așa cum ai face cu un câine, așa că, dacă ai o pisică care este dispusă să facă plimbări, fă-o", spune Chyrle Bonk, medic veterinar la Excitedcats.com, pentru Inverse.

Citește continuarea AICI

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   lins  par  pisica 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel