Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, din nou împreună de dragul copiii lor. Au lăsat în urmă conflictele și s-au afișat public
Nu există nicio diferență de gust sau nutrițională între ouăle albe și cele maronii. Singura diferență constă în culoarea cojii. Ouăle maro au pur și simplu un pigment în coajă pe care ouăle albe nu îl au. Culoarea cochiliei ouălor spune însă despre rasa de găină care le-a depus. Ouăle maro sunt depuse de rasele mai închise la culoare, în timp ce cele albe sunt depuse de rasele albe.
Ouăle maronii sunt mai scumpe decât cele albe, deoarece găinile sunt crescute mai igienic și hrănite cu hrană sănătoasă, în comparație cu cele albe. Deși din punct de vedere științific nu există nicio diferență între ouăle maro și cele albe, rasa de găină, tipul de hrană și prospețimea pot face ca cele maro să aibă un gust diferit față de cele albe. Când vine vorba de pierderea în greutate, atât ouăle maro, cât și cele albe vă oferă aceeași cantitate de nutrienți. Așadar, nu prea contează pe care dintre ele le luați de pe raionul de la piață.
Bogate în proteine, consumul de ouă dimineața vă poate ajuta să rămâneți mai sătulă până după-amiază. Vă împiedică să vă înfruptați din alimente nesănătoase și crește sațietatea. Consumul după antrenament vă poate ajuta să vă reparați mușchii și să construiți mușchi slabi. Proteinele pot ajuta, de asemenea, la creșterea metabolismului și la accelerarea procesului de pierdere în greutate. Atunci când includeți ouăle în dieta dvs. încercați să aveți ouă întregi, în loc de doar albușul. De asemenea, încercați să nu consumați mai mult de trei ouă într-o zi, chiar și atunci când încercați să pierdeți kilograme, potrivit timesofindia.com
Potrivit cercetării, cei care au consumat unul sau mai multe ouă pe zi (echivalentul a 50 de grame) și-au crescut riscul de diabet cu 60%, iar efectul a fost mai pronunțat la femei decât la bărbați. Realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină din China, și cu Universitatea din Qatar, studiul longitudinal (1991-2009) condus de Universitatea din Australia de Sud este primul care evaluează consumul de ouă la un eșantion mare de adulți chinezi. Epidemiologul și expertul în sănătate publică Ming Li a declarat că creșterea numărului de cazuri de diabet este o preocupare tot mai mare.
Dieta este un factor cunoscut, care contribuie la apariția diabetului de tip 2, astfel încât este important să înțelegem gama de factori alimentari care ar putea avea un impact asupra prevalenței în creștere a bolii", a spus Ming. În ultimele câteva decenii, China a trecut printr-o tranziție nutrițională substanțială, care a făcut ca mulți oameni să se îndepărteze de la o dietă tradițională care cuprinde cereale și legume, la o dietă mai procesată, care include cantități mai mari de carne, gustări și alimente cu densitate energetică.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: culoare ouă sănătate
Iată ce-ți rezervă astrele...