Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos, motivul pentru care oamenii fac cancer: „Ai urcat pe mândrie. Dumnezeu îngăduie”
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Vlad Pimen a dezvăluit motivul pentru care tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu cancer. 

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos a vorbit despre bolile crunte cu care sunt diagnosticați tot mai mulți oameni. 

Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos , motivul pentru care oamenii fac cancer

„Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala, ţi-a luat cancerul. Dumnezeu ne vrea smeriți. Preferă un păcătos smerit decât un drept mândru. N-ai cum să fii și mândru, și drept. În momentul în care tu te socoți drept, tu deja ești căzut că te-ai înălțat pe mândrie. Noi devenim un fel de dușmani a lui Dumnezeu când ne înălțăm și avem încredere în noi. Dumnezeu ne vrea smeriți. Uneori îngăduie să cădem în anumite păcate, doar să ne smerim pentru că dacă vede că noi din cauza mândriei începem să ne înălțăm, să facem rău celor din jur, pentru că ne socotim drepți, atunci Dumnezeu ne îngădui o cădere, un necaz, o suferință, o boală, ceva ca să ne smerim.

Și atunci mergem la doctor și ne spune: cancer de gradul trei. Și atunci ai pe listă că mai ai o lună și te duci acasă, te uiți în dreapta, te uiți în stânga și după aia începi să spui «Doamne, am auzit că tu faci minuni». Și astfel începi să te smerești. Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala”, a spus Părintele Pimen Vlad.

Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor

”Noi, la Sfântul Botez, primim un înger păzitor. Ăla e nelipsit de lângă noi! Dar, în momentul în care păcătuim, se depărtează, nu pleacă. Dar de ce se depărtează? Nu pentru că vrea el, dar  ne ducem noi în partea întunecată.

El e curat, e sensibil. Se zice că dacă am vedea în gerul păzitor cât e de fin, cât e de sensibil, nu pot să-l asemeni cu ceva omenesc. El nu suportă mirosul urât, pentru că păcatul, în momentul în care îl faci, împrăștie un miros urât, și el nu suportă asta. Adică, ca și cum e ca un suflu care îl îndepărtează de noi. În momentul în care noi facem păcatul, are putere diavolul asupra noastră. Se depărtează îngerul și ne ia diavolul în brațele lui întunecate și ne împinge din ce în ce mai mult în noroi. Și atunci, îngerul păzitor  – el este alături de noi dar în momentul în care noi greșim și diavolul are putere asupra noastră, el plânge și să roagă la Dumnezeu, pentru că el e oarecum responsabil de noi.

Zice: Doamne, te rog fă-l pe omul ăsta să înțeleagă, să plece de lângă diavol, să îl pot lua iar în brațe, să am grija lui”, spune părintele.

”Toată lupta omului se dă în inima lui”

”Deci tot timpul el e nelipsit de lângă noi. Toată lupta omului se dă în inima lui. Între partea bună și partea întunecată. Noi, dacă ajutăm pe diavol, facem faptele lui, ne preia el și atunci ne îndeamnă din ce în ce mai rău. Dar, dacă noi facem bine, ne ia îngerul în brațe și atunci nu-l mai lasă pe diavol să se apropie de noi. Totul depinde de noi, adică să ajutăm la lupta asta între bine și rău și atunci e îngerul nelipsit”, a povestit părintele Pimen, în cadrul podcastului menționat mai sus. 

Citește și: Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești




pixel