Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos, motivul pentru care oamenii fac cancer: „Ai urcat pe mândrie. Dumnezeu îngăduie”
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Vlad Pimen a dezvăluit motivul pentru care tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu cancer. 

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos a vorbit despre bolile crunte cu care sunt diagnosticați tot mai mulți oameni. 

Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos , motivul pentru care oamenii fac cancer

„Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala, ţi-a luat cancerul. Dumnezeu ne vrea smeriți. Preferă un păcătos smerit decât un drept mândru. N-ai cum să fii și mândru, și drept. În momentul în care tu te socoți drept, tu deja ești căzut că te-ai înălțat pe mândrie. Noi devenim un fel de dușmani a lui Dumnezeu când ne înălțăm și avem încredere în noi. Dumnezeu ne vrea smeriți. Uneori îngăduie să cădem în anumite păcate, doar să ne smerim pentru că dacă vede că noi din cauza mândriei începem să ne înălțăm, să facem rău celor din jur, pentru că ne socotim drepți, atunci Dumnezeu ne îngădui o cădere, un necaz, o suferință, o boală, ceva ca să ne smerim.

Și atunci mergem la doctor și ne spune: cancer de gradul trei. Și atunci ai pe listă că mai ai o lună și te duci acasă, te uiți în dreapta, te uiți în stânga și după aia începi să spui «Doamne, am auzit că tu faci minuni». Și astfel începi să te smerești. Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala”, a spus Părintele Pimen Vlad.

Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor

”Noi, la Sfântul Botez, primim un înger păzitor. Ăla e nelipsit de lângă noi! Dar, în momentul în care păcătuim, se depărtează, nu pleacă. Dar de ce se depărtează? Nu pentru că vrea el, dar  ne ducem noi în partea întunecată.

El e curat, e sensibil. Se zice că dacă am vedea în gerul păzitor cât e de fin, cât e de sensibil, nu pot să-l asemeni cu ceva omenesc. El nu suportă mirosul urât, pentru că păcatul, în momentul în care îl faci, împrăștie un miros urât, și el nu suportă asta. Adică, ca și cum e ca un suflu care îl îndepărtează de noi. În momentul în care noi facem păcatul, are putere diavolul asupra noastră. Se depărtează îngerul și ne ia diavolul în brațele lui întunecate și ne împinge din ce în ce mai mult în noroi. Și atunci, îngerul păzitor  – el este alături de noi dar în momentul în care noi greșim și diavolul are putere asupra noastră, el plânge și să roagă la Dumnezeu, pentru că el e oarecum responsabil de noi.

Zice: Doamne, te rog fă-l pe omul ăsta să înțeleagă, să plece de lângă diavol, să îl pot lua iar în brațe, să am grija lui”, spune părintele.

”Toată lupta omului se dă în inima lui”

”Deci tot timpul el e nelipsit de lângă noi. Toată lupta omului se dă în inima lui. Între partea bună și partea întunecată. Noi, dacă ajutăm pe diavol, facem faptele lui, ne preia el și atunci ne îndeamnă din ce în ce mai rău. Dar, dacă noi facem bine, ne ia îngerul în brațe și atunci nu-l mai lasă pe diavol să se apropie de noi. Totul depinde de noi, adică să ajutăm la lupta asta între bine și rău și atunci e îngerul nelipsit”, a povestit părintele Pimen, în cadrul podcastului menționat mai sus. 

Citește și: Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
pixel