Partea corpului neglijată în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”Este o zonă care ar trebui să arate foarte bine”. Ce greșeli facem în îngrijirea corpului vara
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invită în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea corpului în sezonul cald.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre îngrijirea corpului în sezonul cald. În primul rând, specialista avertizează asupra faptului că acest ritual de îngrijire ar trebui să fie menținut tot anul, și nu doar vara.

”Îngrijirea corpului înseamnă o îngrijire din cap până în picioare și într-adevăr vara îngrijirea corpului este din ce în ce mai minuțioasă, deși din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie sezonieră, ci 365 de zile pe an. Vara doamnele sunt mult mai atente cu felul în care arată corpul, pentru că este mult mai dezgolit. Niciodată nu este pre târziu și aduce beneficii chiar dacă aplicăm în seara aceasta o cremă dedicată problemelor pe care le avem. Este de preferat ca îngrijirea corpului să fie menținută pe termen lung. În perioadele reci, când corpul este agresat de hainele groase pe care le pun pe el, corpul suferă mai mult decât pielea feței, doar că el nu ne spune atât de mult, pentru că nu-l băgăm în seamă în timpul anului.”, a spus Ioana Marinescu în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola.

Cum pregătim corect pielea pentru expunerea la soare. Ioana Marinescu: ”Perioada caldă poate fi foarte agresivă pentru piele”

Zona corpului care este extrem de neglijată tot timpul anului

Dacă picioarelor sau altor părți corporale care sunt la vedere le acordăm o îngrijire mai detaliată și o atenție sporită, specialista avertizează asupra faptului că există însă o zonă pe care o uităm mereu, dar care este și ea la fel de importantă.

”Laba piciorului este o zonă care ar trebui să arate foarte bine și atunci ar trebui să fie foarte protejată, pentru că în momentul în care ne expunem picioarele, ar trebui să ne protejăm, pentru că soarele este neiertător cu oricare zonă de pe corp. Aceasta este una dintre zonele destul de des ignorate. Ar fi bine să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor sau umerii, care se pot super pigmenta, pentru că fotoîmbătrânirea este una dintre cele mai agresive și se vede extrem de tare în zona umerilor, a decolteului și în zona spatelui. Foarte puține persoane, cele norocoase, nu se pigmentează în aceste zone.”, a mai spus specialista.

De asemenea, Ioana Marinescu ne-a dezvăluit și un truc minune prin care ne putem menține bronzul impecabil pentru cât mai mult timp.

”Dacă hidratarea după expunerea la soare are și extracte dedicate stimulării bronzului și calmării expunerii solare, cum este extractul de castană, atunci este minunat.”, a mai dezvăluit ea.

Cum alegem protecția solară în funție de tipul de ten. Ioana Marinescu: „Este important să folosim ceva dedicat, mai ales dacă tenul are anumite probleme”

Îngrijirea corectă a tălpilor

Altă greșeală extrem de mare o facem în îngrijire tălpilor, care, mai ales în sezonul rece, au foarte mult de suferit, spune specialista.

”Este cea mai mare neglijență aceea de a face pe perioada iernii pedichiura o dată la 3 luni, iar pe timpul verii să vrei să arate bine. Asta ar trebui să fie o chestie cursivă, la un interval anume, constant pe toată perioada anului. Picioarele au foarte mult de suferit, tălpile se exfoliază, se usucă foarte tare, în primul rând din cauza felului în care ne încălțăm. Unghiile pot să dezvolte tot felul de micoze din cauza unei pedichiuri neadecvate. Eu am dezvoltat două formule, dedicate tălpilor care se crapă, se usucă. Avem și un spray care ajută tălpile să nu transpire și o menține cu un miros plăcut. Recomandarea mea este ca crema să fie aplicată seara, iar spray-ul poate fi aplicat oricând, chiar și înainte de a te încălța. Piciorul va arăta foarte bine, însă nu trebuie să uităm nici de pedichiura făcută la timp.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: bronz  corp  ingrijire  plush bio  talpi  vara 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai




pixel