PERICOLUL din spatele înțepăturii de albină. Medic: Reacțiile pot merge până la șoc anafilactic
Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a vorbit despre cât de periculoase pot fi înțepăturile de albină, mai ales pentru cei care sunt alergici la aceste insecte. 

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, invitată la Interviurile Spectacola și DC News a vorbit despre pericolele la care ne putem expune, odată cu venirea sezonului cald. Printre acestea, se numără și câteva insecte, cum ar fi albina. Specialista avertizează asupra faptului că deși ele sunt extrem de benefice pentru mediul înconjurător, pot avea foarte multe efecte negative asupra ființei umane.

"Albinele sunt singurele insecte care produc hrană pentru oameni, ele sunt extrem de benefice, ajută extrem de mult la polenizare. Acesta este un lucru pozitiv al albinelor. Dacă vorbim de partea cealaltă, despre potențialele riscuri pe care le poate provoca o înțepătură de albină, lucrurile nu stau atât de roz. Reacțiile pot fi de la locale, până la sistemice. Locale, adică înțepătura mică de insectă, care este dureroasă, se asociază cu roșeață, umflătură, ce se poate extinde. Totuși, sunt anumite persoane mai sensibile care, la contactul cu vectorul respectiv, cu albina, care eliberează extrem de multă histamină în corp, produc o reacție mult mai agresivă, care poate merge până la șoc anafilactic, adică simte că nu mai poate să respire, îi scade tensiune, adică îi pune viața în pericol.", a spus Dr. Pavelina Andrei a Interviurile Spectacola și DC News.

Cum îndepărtezi corect căpușele. Dr. Pavelina Andrei, AVERTISMENT: „Nu trebuie să ne bazăm pe mituri”

Cum trebuie să acționezi când te-a înțepat o albină

Doctorul dermatolog mai spune faptul că efectele unei înțepături de albină se pot vedea în câteva minute, drept urmare trebuie să acționezi imediat. 

"Pentru acești indivizi există niște stilouri ce conțin adrenalină, dozată ca ei să-și poată injecta, în momentul în care nu pot ajunge la o cameră de gardă într-un timp relativ scurt. Aici este vorba de foarte puțin timp, vorbim de câteva minute.

Când se întâmplă o înțepătură nu ai de unde să știi ce reacții ai, dacă nu ai experimentat niciodată. În câteva minute te poți umfla la față, ți se umflă ochii, limba, nu mai poți respira, simți că nu mai poți înghiți. Toate aceste manifestări te trimit la medic.", a continuat ea.

Căpușele, pericolul din sezonul cald. Ce boli transmit și cum ne protejăm de mușcătura lor. Medic: Ne îngrijorăm când reacțiile nu mai sunt locale

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 20 mai, 19:01

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: Anamaria Prodan și Traian Băsescu, facebook/ colaj foto

Ce scrisoare a primit Anamaria Prodan de la Traian Băsescu: „Mare noroc a avut Reghe!” Impresara a făcut totul public

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta