Plantele care atrag ca un magnet șoarecii în casa ta. Trebuie să le ții departe de locuință
Data actualizării:
Data publicării:
Pe măsură ce se apropie vremea rece, s-ar putea să vă treziți visând cu ochii deschiși la nopțile confortabile lângă foc și la sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, există un alt semn distinctiv al toamnei de care probabil că sunteți mai puțin entuziasmat: șoarecii. Acești dăunători își fac adesea drum în interior pe măsură ce temperaturile scad, găsind locuri calde pentru a se ghemui - și chiar pentru a se înmulți - în interiorul casei dvs. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă aveți anumite plante care cresc în casă sau în jurul casei dvs. Pentru a vă proteja spațiul, citiți mai departe pentru a afla de la experții în dezinsecție despre plantele care atrag șoarecii în casa dumneavoastră.

1. Buruieni

Gazonul plin de buruieni nu este doar o priveliște urâtă - ar putea atrage șoarecii în casa dumneavoastră.

"Printre speciile de buruieni preferate se numără coada vulpii, iarba mătăsoasă, punga ciobanului, iarba de chiparos și ciulinul târâtor", spune Craig Sansig, entomolog. "Există o teorie conform căreia înclinația [șobolanilor] de a ronțăi firele și alte obiecte cilindrice este un comportament care poate proveni din mestecarea tulpinilor plantelor pentru a avea acces la semințele de deasupra."

2. Pomi și plante fructifere

Fie că aveți fructe de pădure care cresc sălbatice în curte sau un lămâi modest pe terasă, aceste fructe gustoase pot face ca proprietatea dumneavoastră - și, prin extensie, casa - să miroasă ca o gustare pentru șoareci. "Rozătoarele adoră alimentele care sunt dulci și cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi afinele, zmeura, murele, merele, perele și multe altele", spune Denise Trad Wartan pentru Best Life.

Nancy Troyano, PhD, entomolog certificat de la Ehrlich Pest Control, notează că acestea se bucură în mod deosebit de căpșuni și chiar le vor mânca înainte de a fi coapte.

Dacă aveți pomi fructiferi pe proprietatea dumneavoastră, asigurați-vă că recoltați orice fruct copt și culegeți fructele căzute sau putrezite de pe jos.

3. Plante de acoperire a solului

Plantele de acoperire a solului sunt cele care cresc la nivelul solului și se răspândesc cu ușurință - deci sunt la nivelul perfect pentru șoareci.

"Acoperișul gros al solului, cum ar fi iedera sau vinca, poate oferi o ascunzătoare perfectă pentru șoareci. Densitatea și adăpostul acestor plante pot fi deosebit de atrăgătoare", explică Gene Caballero, peisagist l. "Pentru alternative, gândiți-vă la opțiuni mai puțin dense, cum ar fi cimbrul sau ierburile ornamentale, care nu sunt la fel de primitoare."

De asemenea, ar trebui să păstrați plantele de acoperire a solului la o distanță de cel puțin 30 de centimetri de casa dumneavoastră, potrivit lui Damian Marcelo, entomolog certificat la Fox Pest Control. Iar dacă aveți iederă, cel mai bine este să nu-i permiteți să se urce pe fațada casei dumneavoastră.

4. Porumb

Nu sunteți singurul care se bucură de porumbul pe care îl creșteți în grădină: Și șoarecii îl adoră. "Porumbul și semințele sunt principala vegetație care va conduce șoarecii spre casa ta. Sâmburii de pe un știulete de porumb sunt un deliciu dulce pe care aceștia îl pot devora", spune Sharon Roebuck.

5. Legume rădăcinoase

În timp ce legumele rădăcinoase pot fi greu de scos din pământ, ele nu se compară cu șoarecii.

"Șoarecii vor fi atrași de orice tip de legume care cresc la mică înălțime sau în pământ. Acestea pot include cartofii, dovleceii, morcovii etc.", spune Roebuck. "Din moment ce sunt în pământ, șoarecii au acces ușor la ele și vor face o masă din legumele tale de preț."

Dacă au o sursă de hrană ușor de găsit aproape de sol, în apropierea casei tale, nu va trece mult timp până când își vor face loc și pe sub uși și pe sub crăpăturile din fundația ta.

6. Răsaduri de mazăre și fasole

Fie că încolțesc în bucătărie sau în seră, boabele de mazăre și de fasole pe care tocmai le-ați plantat ar putea fi un semn de "bun venit" pentru șoareci. "Un șoarece poate mânca semințele de mazăre [și] de fasole care tocmai au fost semănate și poate defolia răsadurile ronțăind frunzele", spune Jordan Foster, expert în gestionarea dăunătorilor de la Fantastic Pest Control. "Șoarecii intră adesea în sere pe vreme rece și distrug multe răsaduri peste noapte."

7. Pomi de nuci

De la nuci de pin până la castane, șoarecii vor distruge nucile care cresc în copacii din curtea dumneavoastră - și dacă ramurile vreunui copac cu nuci cresc în apropierea casei dumneavoastră, acestea pot oferi șoarecilor acces ușor la jgheaburile dumneavoastră și, în cele din urmă, la interiorul casei.

"Șoarecilor le place să se hrănească cu nuci din cauza semințelor lor", spune expertul în controlul dăunătorilor Ryan Smith "Semințele și nucile sunt bogate în proteine, motiv pentru care le plac."

Chiar dacă nu aveți copaci cu nuci pe proprietate, alimentatorul pentru păsări ar putea atrage șoarecii în casa dvs. "Dacă aveți un hrănitor pentru păsări, fiți atenți la șoareci și șobolani, deoarece aceștia au tendința de a-l jefui", avertizează Smith, menționând că șoarecii pot fi atrași de semințele sau de untul de arahide pe care îl folosiți la hrănitorul pentru păsări.

8. Floarea-soarelui

Apropo de semințe - florile de floarea-soarelui pot arăta mari și frumoase în curtea dumneavoastră, dar semințele lor sunt un deliciu pentru șoareci. Potrivit Toronto Master Gardeners, semințele de floarea-soarelui pot atrage, de asemenea, veverițele, veverițele și ratonii.

Dacă totuși doriți să aveți floarea-soarelui în curte, plantați-le cât mai departe de casă și fiți sârguincioși în ceea ce privește întreținerea gazonului în jurul locului în care se află acestea, bestlife.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   casa  plante  soareci 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Sursa foto: Lidia Buble, instagram

Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă

Captură video: Instagram/rux.si.opulenta. Captură video: TikTok/bogdan.1111

Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Dan Diaconescu, captură video Youtube

Silviu Prigoană ar fi fost otrăvit? Dan Diaconescu aruncă bomba în legătură cu moartea fostului om de afaceri: „Substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă Novichok”

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel