Prăjitură sau suc de fructe? Mihaela Bilic a dezvăluit care este desertul mai sănătos: O să avem impresia că mare lucru nu am mâncat
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit care desert este mai bun pentru sănătate.

Duă masă, cei mai mulți dintre noi ne dorim și ”ceva bun”, care de obicei este ”ceva dulce”, însă pentru a vedea dacă alegerea pe care o facem este cea mai potrivită, este important să știm care sunt deosebirile dintre, de exemplu, o prăjitură și un pahar de suc de fructe.

”Fructele se mestecă, nu se beau cu paiul. Nu transformați fructele în suc pentru că le schimbați rolul în nutriția noastră. Fructul este desertul perfect, echilibrat, făcut de natură în așa fel încât zahărul să se absoarbă lent, însă în momentul în care scoatem doar zeama dintr-un fruct, aici în pahar avem apă cu fructoză, și nu este dintr-o singură portocală, ci din cel puțin 3-4 portocale.

Cum se comportă sucul în corpul nostru? Precum zahărul. Apa cu fructoză se duce rapid în ficat, iar ficatul nu știe să facă din suc decât alcool, iar alcoolul face grăsime pe burtă. Acesta este motivul pentru care copiii sub trei ani au ficat steatozic, ficat infiltrat cu grăsime și obezitate abdominală, exact cum au băutorii de bere. Pentru că fresh-ul, dragile mele mămici, se transformă în alcool. Așa că haideți să îi învățăm să mestece fructele. 120 de calorii care vin din apă cu fructoză îngrașă mai tare decât caloriile în sine”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic, la Pro TV.

Sucul de fructe, pericol pentru siluetă

”Când bem un pahar de suc, mai este o problemă. Corpul nostru, tot ce este lichid, crede că este apă și nu contorizează caloriile. Dacă noi am băut un pahar de suc nu o să ne simțim hrăniți, nu o să ne simțim sătui. Apa cu fructoză se transformă în grăsime, iar noi o să avem impresia că mare lucru nu am mâncat.

Dintre sucul de fructe și prăjitură, mai bine prăjitură, pentru că pe aceasta o vedem, știm că este un desert, o mestecăm, ne bucurăm de ea și o savurăm, în schimb pe suc îl dăm pe gât, ca pe apă”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Zahărul, efecte asupra stării de spirit

Un efect grav pe care îl are zahărul este impactul său asupra stării de spirit, chiar dacă pe moment consumul de zahăr poate să anunțe o aparentă stare de bine. Astfel de efecte pot include:

Procesarea emoțională compromisă. La tinerii sănătoși, capacitatea de a procesa emoțiile este compromisă în cazul unei glicemii ridicate, potrivit unui studiu de imagistică cerebrală.

Anxietate crescută. Un alt studiu publicat în Diabetes Care a constatat că persoanele cu diabet de tip 2 au raportat o tristețe și o anxietate crescute în timpul hiperglicemiei acute (glicemie ridicată).

Risc mai mare de depresie. Unul dintre cele mai mari studii care au legat zahărul de depresie - o analiză a consumului alimentar și a stării de spirit a 23.245 de persoane înscrise în studiul Whitehall II - a constatat că ratele mai mari de consum de zahăr au fost asociate cu o incidență mai mare a depresiei, notează VeryWellMind.

Citește continuarea pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: mihaela bilic  prajitura  suc 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel